Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mici la cuptor

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Micii la cuptor pot fi la fel de buni precum cei pe grătar. Rețeta ca să iasă chiar și mai gustoși este extrem de simplă și foarte utilă pentru zilele ploioase sau reci în care apare pofta de acest preparat pe care cei mai mulți români îl consumă în timpul verii. Sunt necesare următoarele ingrediente:

Mici la cuptor

Mici la cuptor

Ingrediente

  • 2 kilograme de carne de pulpă de vită
  • 2 kilograme de carne de piept sau ceafă de porc, de oaie sau amestec
  • Două căpățâni de usturoi sau mai puțin, după gust
  • Două lingurițe de piper negru măcinat
  • 80 de grame de sare
  • 4 linguri de cimbru uscat
  • 40 de boabe de ienibahar măcinat
  • Două lingurițe de boia de ardei dulce
  • 4 linguri de bicarbonat de sodiu
  • O jumătate de litru de supă de oase sau apă rece
  • 200 de grame de untură de porc, opțional

Mod de preparăre

Mai întâi, se dă toată carnea prin mașina de tocat, împreună cu usturoiul, mai mult sau mai puțin, în funcție de gustul fiecăruia. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă bine. Apoi, se dă compoziția la frigider și se lasă peste noapte sau pentru 24 de ore.

După acest timp, se scoate carnea din frigider, se amestecă din nou și se mai adaugă un sfert de pahar de apă rece, dacă este nevoie. Apoi, se lasă la temperatura camerei pentru aproximativ o jumătate de oră.

Se încălzește cuptorul la 200 – 250 de grade Celsius și se formează micii. Este recomandat să nu fie prea subțiri, pentru că altfel se vor usca. Pe de altă parte, aceștia nu trebuie să fie nici foarte mari, deoarece în acest fel ar putea rămâne cruzi pe interior.

În final, se ung micii cu puțin ulei și se pun pe grătarul cuptorului, lăsând un spațiu suficient de mare între ei. Se pune o tavă sub ei, cât se va scurge grăsimea. Se lasă la cuptor pentru 10 – 15 minute sau mai puțin pe fiecare parte, în funcție de cum sunt făcuți. Când sunt gata, trebuie să fie crocanți la exterior, dar moi și suculenți în interior.

Sfat-uri

Un truc pentru a obține o garnitură gustoasă la micii la cuptor este așezarea unei hârtii de copt în tava pe care se scurge grăsimea. Acolo, se pot pune cartofi tăiați în felii mai groase. În final, aceștia vor avea o aromă deosebită.

Micii la cuptor mai pot fi pregătiți și pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se aranjează micii la o distanță rezonabilă unii față de alții se unge fiecare cu puțin ulei de măsline. Se dă tava la cuptor. 

În final, micii se pot servi cu muștar sau sos de usturoi.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!