Micii la cuptor pot fi la fel de buni precum cei pe grătar. Rețeta ca să iasă chiar și mai gustoși este extrem de simplă și foarte utilă pentru zilele ploioase sau reci în care apare pofta de acest preparat pe care cei mai mulți români îl consumă în timpul verii. Sunt necesare următoarele ingrediente:
Mici la cuptor |
- 2 kilograme de carne de pulpă de vită
- 2 kilograme de carne de piept sau ceafă de porc, de oaie sau amestec
- Două căpățâni de usturoi sau mai puțin, după gust
- Două lingurițe de piper negru măcinat
- 80 de grame de sare
- 4 linguri de cimbru uscat
- 40 de boabe de ienibahar măcinat
- Două lingurițe de boia de ardei dulce
- 4 linguri de bicarbonat de sodiu
- O jumătate de litru de supă de oase sau apă rece
- 200 de grame de untură de porc, opțional
Mod de preparăre
Mai întâi, se dă toată carnea prin mașina de tocat, împreună cu usturoiul, mai mult sau mai puțin, în funcție de gustul fiecăruia. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă bine. Apoi, se dă compoziția la frigider și se lasă peste noapte sau pentru 24 de ore.
După acest timp, se scoate carnea din frigider, se amestecă din nou și se mai adaugă un sfert de pahar de apă rece, dacă este nevoie. Apoi, se lasă la temperatura camerei pentru aproximativ o jumătate de oră.
Se încălzește cuptorul la 200 – 250 de grade Celsius și se formează micii. Este recomandat să nu fie prea subțiri, pentru că altfel se vor usca. Pe de altă parte, aceștia nu trebuie să fie nici foarte mari, deoarece în acest fel ar putea rămâne cruzi pe interior.
În final, se ung micii cu puțin ulei și se pun pe grătarul cuptorului, lăsând un spațiu suficient de mare între ei. Se pune o tavă sub ei, cât se va scurge grăsimea. Se lasă la cuptor pentru 10 – 15 minute sau mai puțin pe fiecare parte, în funcție de cum sunt făcuți. Când sunt gata, trebuie să fie crocanți la exterior, dar moi și suculenți în interior.
Sfat-uri
Un truc pentru a obține o garnitură gustoasă la micii la cuptor este așezarea unei hârtii de copt în tava pe care se scurge grăsimea. Acolo, se pot pune cartofi tăiați în felii mai groase. În final, aceștia vor avea o aromă deosebită.
Micii la cuptor mai pot fi pregătiți și pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se aranjează micii la o distanță rezonabilă unii față de alții se unge fiecare cu puțin ulei de măsline. Se dă tava la cuptor.
În final, micii se pot servi cu muștar sau sos de usturoi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.