Va propun o reteta culinara foarte simpla, dar sanatoasa si de efect – paste cu sos pesto. Un pesto foarte bun. M-am gandit sa incerc sa-l recreez.
Paste cu sos pesto |
– o punga de paste (penne)
– 50 de grame de samburi de pin
– 1-2 cani de frunze de busuioc proaspat
– 2 catei de usturoi
– ulei de masline (cat ia)
– o canita de parmesan
Mod de preparare:
Va puteti folosi de un mojar sau de un blender.
Macinati samburii de pin, usturoiul, busuiocul si cascavalul (de care ati ales).
Cand s-a format o pasta omegena, se adauga incet uleiul de masline, pana cand sosul are consistenta dorita.
Gata!
Pennele le-am fiert al dente si am pus peste sosul pesto.
Fiind o familie de carnivori inraiti, a fost musai sa fac si pui la grill langa pennele cu sos pesto.
Ca sa lamurim mai multe chestiuni: gasiti si samburi de pin. Tot la hypermarket, gasiti busuioc proaspat, la punga.
Cat despre parmesan, profitati de saptamana preparatelor italiene si cumparati-l de acolo.
Foarte buna!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.