Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Mamaliga turceasca, reteta de mamaliga atipica dar simpla, rapida si extrem de gustoasa.
Este cunoscuta sub denumirea de muhlama, si spre mirarea noastra, aceasta mamaliga se serveste cu paine. Este mai subtire acompaniata de cascaval. Un fel de dip care se serveste cu paine. Mamaliga turceasca, o reteta simpla si rapida pentru o mamaliga super gustoasa.Mamaliga turceasca reteta cu branza (muhlama)
- 60 g faina de malai
- 250 g cascaval ras
- 50 g unt
- 1/2 lingurita sare
- 250 ml apa fierbinte
MOD DE PREPARARE
Pune untul intr-o tigaie care este incinsa.Adauga faina de malai cand untul este topit in totalitate.Din acest moment va trebui sa amesteci continuu pana cand vei simti mirosul de popcorn. Va dura undeva in jur de 1 minut si jumatate la foc mic sau la cea mai joasa treapta a plitei electrice.Adauga apa fierbinte si sarea. Lasa totul la foc pentru aproximativ 2 minute timp in care sa amesteci continuu.Adauga cascavalul ras si amesteca doar putin. Mamaliguta cu branza, muhlama este gata pentru a fi servita. Pofta buna!Sfat-uri
- Muhlama se serveste direct din cratita in care se pregateste.
- Apa poate fi inlocuita cu lapte, aceasta versiune fiind considerata versiunea bogata a retetei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.