Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Ingrediente
Mod de preparare
La fel ca si fasolea batuta la noi, grecii servesc fava cu ceapa si capere, sau cu o ceapa caramelizata pe care eu o gasesc delicioasa. Daca puteti face efortul de a gasi si rosii uscate, veti vedea ca merita din plin!
Mazare decorticata – fava |
- 500g mazare decorticata
- 6 linguri ulei de masline
- jumatate lingura sare (pentru fiert)
- piper proaspat macinat
- 1 ceapa mare
Pentru servit
- 1 ceapa mare rosie
- 8 rosii uscate (optional)
- 4 linguri ulei de masline
- 4 linguri otet balsamic alb
- sare
Spalati bine mazarea din multiple ape.
Puneti la fiert mazarea cu putina sare, culegeti spuma formata cand da in clocot (optional) si gatiti mazarea cu cantitate dubla de apa impreuna cu o ceapa rosie mare cuburi.Dati mazarea fiarta (cu tot cu ceapa) prin blender cu uleiul de masline, sare si piper.
Serviti fava cu ceapa caramelizata si extra ulei de masline.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.