Deși nici nu te gândeai, ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi la ostropelul de pui pentru un gust mai bun este făina! Trebuie să fii atentă câtă pui în mâncare, pentru că există șanse ca sosul să devină mai gros.
Ingredientul secret pentru cel mai delicios ostropel de pui |
- 5 căţei de usturoi
- o frunză de dafin
- un kg carne de pui
- două cepe
- 150 g roşii în suc de roşii
- ulei
- sare
- piper
- două linguri oţet din vin
- puțină făină
Mod de preparare
Pentru început, tăiem carnea în bucăți potrivite și o lăsăm la scurs, să se usuce înainte de a o pune la părjit. În tot acest timp ne ocupăm de restul. Tocăm ceapa, usturoiul și roșiile în cubulețe.
Punem într-o cratiță, la călit, ceapa tocată alături de un praf de sare, iar după ce s-a rumenit puțin putem adăugă și apă. Punem carnea peste și lăsăm totul le fiert, după care adăugăm roșiile tăiate în cubulețe.
Punem peste sucul de roșii, frunza de dafin, jumătate de cană de apă în care diluăm oțetul și usturoiul tocat. Adăugăm sare și piper după gust. La final, punem puțină făină.
Lăsăm ostropelul acoperit în timp ce fierbe până se înmoaie carnea și se leagă sosul, iar apoi este gata de servit.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.