Există momente în care nu îți permiți să petreci mult timp în bucătărie și îți dorești să pregătești masa cât mai curând posibil?
Ți-am pregătit o rețeta ușoare.
Iată o idee de rețeta rapida, gustoasa și sănătoasa care îți vor salva timpul pentru întreaga săptămână.
Frittata cu roșii |
Parmezan,
ouă,
usturoi,
roșii cherry,
unt,
sare și piper după gust.
Mod de preparare
Răzuiește fin parmezanul. Bate ouăle într-un castron și adaugă jumătate din parmezanul ras. Asezonează cu sare și cu piper.
Decojește usturoiul și mărunțește-l fin, apoi taie în jumătate toate roșiile cherry.
Preîncălzește cuptorul la 200°C.
Unge cu unt topit 4 mini-tigăi de 12 cm sau o tigaie mare. Adaugă usturoiul și roșiile și asezonează cu sare și piper. Toarnă deasupra lor amestecul de ouă și parmezan. Presară restul de parmezan pe toată suprafața frittatei și apoi pune tigăile în cuptorul preîncălzit, în partea de jos a cuptorului. Coace pentru aproximativ 20 de minute, verificând din când în când consistența cu ajutorul unei furculițe.
Frittata este un preparat foarte ușor și versatil, în care poți adăuga orice legumă preferi, cu sau fără carne, parmezan, cașcaval etc. Practic, orice ai la îndemână în frigider, fără să fie nevoie să te limitezi la anumite ingrediente.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.