Piadina este o specialitate italiana, o lipie pe baza de ulei de masline, faina si apa.. Se pregateste usor si este plina de savoare, iar pentru umplutura puteti folosi ingredientele preferate.
Piadine cu diverse umpluturi |
- 500 g faina
- ½ lingurita sare
- ¼ lingurita praf de copt
- 80 ml ulei de masline
- 250 ml apa
- 100 g spanac proaspat
- 100 g rucola proaspata
- 400 g mozzarella
- 200 g salam
Mod de preparare{
Amestecam cu mixerul (caruia i-am atasat paleta pentru framantat) cateva minute, la viteza mica, pana toate ingredientele sunt amestecate.
Mutam apoi aluatul pe planseta tapetata cu putina faina si il framantam vreo 10 minute sau pana avem un aluat elastic si bine legat.Lasam aluatul sa se odihneasca o ora intr-un vas curat, acoperit cu folie alimentara. Impartim aluatul in 4 parti egale si intindem din fiecare bila de aluat un cerc cu diametrul de 20-23 cm si inaltimea de 3-4 mm.
Piadinele se coc in mod traditional pe plita, in cuptorul special dar in zilele moderne si adaptand piadina la viata in apartament, putem linistiti sa coacem piadinele in tigaia grill de fonta.Piadinele se coc 2-3 minute pe fiecare parte. Imediat ce punem piadina in tava, trebuie sa o intepam bine cu furculita, pentru a se coace uniform.
Dupa ce sunt gata, cat sunt inca fierbinti, e important sa le acoperim cu folie alimentara ca sa ramana moi.Punem in fiecare piadina spanac, rucola, mozzarella si salam, apoi le inchidem la jumatate si le punem 2-3 minute in grill sau in cuptorul incins la 200°C pentru ca mozzarella sa se topeasca.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.