Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Nu
vi s-a întâmplat niciodată să vedeți o bucată de carne care să ceară să
fie gătită într-un anume fel ? Asta am pățit eu ieri și drept urmare
m-am ales cu câteva felii din alea sănătoase de ceafă de porc, care
stăteau atât de frumos în galantar și se cereau a fi transformate într-o
friptură din aia zemoasă care ți se topește în gură. Azi voi pregăti
deci o friptură de porc puțin mai aromată şi mai condimentată.
Ingediente
Friptură de porc – după modelu’ ardelenesc |
–
3 felii sănătoase de ceafă de porc
– 4-5 linguri ulei de măsline
–
sare de mare şi piper proaspăt râșnit
– boia de ardei dulce
– cimbru și
rozmarin uscat
– busuioc verde
-4 căţei de usturoi
– o lingură de pastă de roşii sau bulion . Opțional puteți adăuga o linguriță pastă de ardei iute sau dulce.
Mod de preparare
Pregătiți
o marinadă din : 2 linguri de ulei de măsline, pasta de roșii sau
bulionul, usturoiul tocat, sare, piper, boia, cimbru, rozmarin și
busuioc. Toate aceste ingrediente se pun într-un bol şi se amestecă
bine, până obțineți o pastă omogenă.
Luați
această pastă şi faceţi în aşa fel încât feliile de carne să fie bine
unse pe ambele părți. Lăsați puțin carnea să stea în această marinată,
timp în care încălziți cuptorul la 240 grade.
Pregătiți apoi tava.
Turnaţi puţin ulei de măsline pe fundul tăvii, aşezaţi feliile de carne şi deasupra turnaţi o ceşcuţă mică de apă.
Acoperiţi
tava cu folie de Al. şi introduceţi la cuptor. Verificaţi din când în
când să vedeţi cum stă treaba. Eu am întors feliile de carne în sosul
format în tavă de vreo 3 ori.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.