Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

DOVLECEI LA TIGAIE CU PESMET

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Dovlecei la tigaie cu pesmet – reteta simpla si usor de facut de dovlecei prajiti la tigaie ce ies deliciosi, usor crocanti si aromati. Dovleceii prajiti cu pesmet sunt foarte gustosi si pot fi savurati chiar daca se racesc.

DOVLECEI LA TIGAIE CU PESMET

DOVLECEI LA TIGAIE CU PESMET

INGREDIENTE:

3 dovlecei medii spre mici

4-5 linguri ulei

1 catel usturoi

2 fire rozmarin

2-3 linguri pesment

Pentru servit: 

marar proaspat tocat

Optional:

Parmezan ras

sos ranch

MOD DE PREPARARE:

Am spalat dovleceii si i-am taiat cu felii mai groase (aproximativ 1 cm), apoi i-am sarat. I-am lasat in jur de 15-20 minute sa astepte, apoi se scurge zeama. 

Se incinge intr-o tigaie foarte mare putin ulei.

Se vor praji la foc mare timp de 1-2 minute, apoi se adauga 2 fire de rozmarin. Se prajesc pana se rumenesc pe ambele parti. Se vor lasa fara sa se amestece macar 30 secunde, astfel incat sa se rumeneasca. 

Dupa ce s-au rumenit se condimenteaza cu piper proaspat macinat si se presara pesmetul cat mai uniform, astfel incat sa ajunga pe toate bucatile de dovlecei. 

Se mai lasa pe foc pana se rumeneste si pesmetul.

Am luat de pe foc, am presarat marar tocat si putin parmezan ras fin. Dar, puteti sa nu puneti parmezan daca ii veti folosi pe post de garnitura sau ii veti manca in perioada postului.

Sunt extraordinar de buni!

Abia astept sa imi spuneti cum vi se par dovleceii la tigaie cu pesmet.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!