Puiul cu ciuperci și smântână este o rețetă foarte răspândită în România, dar este mai des întâlnită în Moldova. La fel ca multe reţete, are variante, una mai complicată decât cealaltă, dar este adesea cazul că doar câteva ingrediente, proaspete și bine combinate, pot face un preparat mult mai bun. Aşa este şi reţeta pe care o vom prezenta. Și este la fel de gustoasă pe cât este de simplă.
Pui moldovenesc cu ciuperci și smântână |
800 g de carne de pui,
50 g de unt,
1 ceapă,
usturoi,
400 ml de smântână,
500 g de ciuperci,
mărar și sare.
Mod de preparare
Veţi începe prin spălarea puiul foarte bine.
Este recomandabil să se amestece mai multe părţi diferite ale puiului, dar se pot folosi, de asemenea, doar pulpe sau aripi.
Însă nu pieptul, deoarece este prea uscat!
Apoi se taie ceapa, usturoiul şi ciupercile.
Se pune o oală pe foc, se topeşte o bucată de unt și se aruncă ceapa, usturoiul, carnea de pui și ciuperci înăuntru.
Se lasă totul pe foc până când carnea este foarte fragedă.
Între timp, se amestecă smântâna cu mărar tocat fin şi cu doi sau trei caţei de usturoi.
Se toarnă amestecul în oală, se presară nişte sare şi se lasă totul la fiert încă vreun minut.
Apoi opriți focul și începeţi să amestecaţi compoziția.
Şi masa este gata!
Ca alternativă
- Puteți fierbe sau prăji puiul în prealabil, și să îl adăugați la sfârşit la ceapa, ciupercile și usturoiul care se prăjesc.
- De asemenea, ciupercile se pot prăji în prealabil și să se adauge în oală deodată cu smântâna.
- Puteți adăuga, de asemenea, făină la compoziție, deși este opțional.
- Se poate fie tăvăli carnea în ea, înainte de prăjire, fie o puteți pune în smântână și să o amestecaţi bine.
- De asemenea, este foarte important să nu înlocuiţi untul cu ulei, deoarece acesta din urmă nu se amestecă foarte bine cu smântâna.
- Iar, dacă doriți să faceți preparatul cu adevărat irezistibil, puteţi adauga fâşii tăiate de ardei copţi.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.