Rețetă delicioasă de ciulama de ciuperci simplă și cremoasă, ușor de preparat și detaliată pas cu pas. Mâncare tradițională simplă și rapidă, această ciulama de ciuperci va deveni cu ușurință un fel de mâncare îndrăgit de toată familia. Se servește caldă alături de o porție de mămăliguță.
Mai jos vă prezentăm rețeta noastră de ciulama de ciuperci simplă și cremoasă, ușor de preparat, numai bună de savurat
Ciulama de ciuperci simplă și cremoasă |
- 500 g ciuperci
- 1 ceapă
- 200 ml lapte
- 3 linguri de smântână
- 1 lingură de făină
- 2 linguri de unt
- 2 căței de usturoi
- mărar
- sare
Mod de preparare
Curăță și spală bine ciupercile apoi toacă-le feliuțe subțiri sau cuburi, după preferință.Curăță
ceapa și taie-o mărunt apoi pune-o la călit pentru 2-3 minute împreună
cu cele două linguri de unt. Poți folosi și ulei, în caz că nu ai unt la
îndemână.
Mai departe dizolvă o lingură de făină în 200 ml lapte și adaugă amestecul peste ciuperci. Tot acum adaugă și usturoiul trecut prin presă. Poți să adaugi mai mult usturoi, în funcție de preferință.
Lasă compoziția la foc potrivit până când va începe să se îngroașe. Adaugă apoi și cele trei linguri de smântână.La final adaugă mărarul tocat mărunt și potrivește de sare, apoi servește cu poftă, cât încă este caldă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.