Omleta cu ciuperci si cascaval este o mancare simpla, rapida, pentru mic dejun, pranz sau cina. Eu nu refuz niciodata, indiferent de mesele principale ale zilei, o omleta cu ciuperci.
Haideti sa vedem cum se face aceasta reteta de omleta la tigaie, ideala pentru o masa satioasa si mai mult decat gustoasa. Omleta cu ciuperci si cascaval
- 4 oua mari
- 125 g ciuperci champignon/hribi
- 1 catel de usturoi
- 50 g cascaval clasic
- 2 lingurite marar tocat
- 20 g unt
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare
Curatam ciupercile, le stergem cu un servet umed si le taiem in felii subtiri.Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta, adaugam un catel de usturoi necuratat, dar zdrobit usor cu muchia unui cutit.
Il sotam cca 1 minut, la foc mic, apoi il eliminam din tigaie. Adaugam ciupercile feliate, sare si piper dupa gust.Calim ciupercile pana cand se inmoaie (4-5 minute), apoi stingem focul. Le acoperim cu un capac pana cand pregatim ouale pentru omleta.
Punem ouale intr-un vas, adaugam mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Le amestecam cu telul sau cu o furculita pana se omogenizeaza, nu mai mult.Intr-o tigaie antiaderenta punem untul si uleiul, iar dupa ce untul s-a topit, adaugam ouale pentru omleta.
Cand suprafata omletei se incheaga, adaugam ciupercile si cascavalul ras, pe una dintre jumatatile omletei. Cu o spatula aducem partea opusa goala a omletei peste umplutura.Prajim omleta inca 2 minute, apoi o scoatem cu grija pe o farfurie. Servim omleta calda, cu putin marar tocat pe deasupra, daca doriti.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.