Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Mâncarea preparată în oală de lut are o aromă deosebită și un gust nemaipomenit de bun. Aceasta rețeta sănătoasa e pentru toate ocaziile, fie că doriți să vă răsfățați familia cu o cină mai deosebită sau să vă surprindeți prietenii cu bucate alese preparate după vechile tradiții. Cu acesta rețeta minunate nu veți da greș niciodată.
Chanakhi |
– 500 g de carne de miel sau vită
– 600 g de cartofi
– 500 g de roșii
– 300 g de vinete
– 200 g de morcovi
– 200 g de cepe
– 4 căței de usturoi
– 4 frunze de dafin
– sare și piper roșu măcinat
– verdeață după gust
Mod de preparare
1. Din cantitatea dată de ingrediente veți obține 4 oale medii.
2. Tăiați vinetele cuburi, sărați-le și lăsați-le să stea timp de 30 de minute, ca să eliminați gustul amar.
3. Apoi spălați-le în apă rece și stoarceți-le un pic.
4. Tăiați carnea bucățele.
5. Tăiați roșiile cubulețe.
6. Dați morcovii prin răzătoare mare.
7. Tăiați cepele mărunt.
8. Tăiați cartofii cuburi.
9. Puneți carnea la fundul oalelor și asezonați cu un pic de sare și piper.
10. Puneți deasupra cartofii, apoi vinetele și deasupra ceapa.
11. Puneți morcovii rași, deasupra așezați jumătate din roșii, condimentați cu un pic de sare și piper.
12. Dacă doriți să pregătiți o mâncare mai lichidă, atunci adăugați un pic de apă sau supă.
13. Dați oalele la cuptor și înăbușiți la 180 de grade timp de 1.5- 2 ore.
14. Cu 15 minute înainte de a fi gata, adăugați roșiile rămase, pisați câte un cățel de usturoi în fiecare oală și puneți câte o frunză de dafin.
15. Presărați mâncarea cu verdeață tocată mărunt.
Vă doresc poftă bună alături de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.