Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Gulas de porc, cu kaizer

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Nu mai stii ce sa mananci? Ce spui sa adaugi in meniu o reteta simpla, care nu necesita foarte mult timp pentru preparare? E vorba de gulas de porc, cu kaizer.

Pentru ca nu folosesti carne cruda, mancarea va fi gata mult mai repede. In plus, gulasul de porc, cu kaizer e foarte gustos si nu va trebui sa mai adaugi sare in compozitie. Si asta deoarece mancarea va avea un gust foarte bun si datorita kaizerului.

Gulas de porc, cu kaizer

Gulas de porc, cu kaizer

Ingrediente

-cca 400 grame de kaizer

-o ceapa mica

-un morcov (nu prea mare) sau doar jumatate

-4-5 cartofi

-frunze de patrunjel

-1-2 linguri de pasta de tomate

-3 oua

-faina alba

Vom mai avea nevoie de apa, putin ulei pentru calit, sare pentru condimentat galustele si, daca iti place mancarea mai condimentata, poti folosi si putin piper (optional).

Mod de preparare

Kaizerul de taie cubulete potrivite, morcovul si ceapa se curata de coaja si se spala, apoi dam morcovul pe razatoare iar ceapa o taiem marunt.

Incingem 3-4 linguri de ulei peste care adaugam ceapa si o calim cca 1 minut sau pana cand se inmoaie putin si devine putin mai transparenta. Amestecam din cand in cand si avem grija sa nu se arda. Focul nu trebuie sa fie prea puternic, pentru ca ceapa se poate arde usor.

Dupa ce am calit-o pentru un minut, adaugam morcovul si il calim pentru cca 30 de secunde. Apoi, adaugam kaizerul si mai lasam pe foc cca 30-40 de secunde. Nu uitam sa amestecam, pentru ca nu arde ceapa. Apoi, adaugam o cana de apa si cartofii taiati cubulete. E nevoie ca apa sa acopere complet cartofii, chiar sa depasesca nivelul cartofilor cu cca 1 deget.

Lasam totul la fiert si pregatim galustele.

Galustele pentru gulas

Spargem cele 3 oua intr-un bol, le batem cu o furculita sau cu un tel in forma de para, adaugam un varf de cutit de sare si apoi adaugat faina, treptat. Amestecam totul cu ajutorul telului, pentru a nu se forma cocoloase. cand obtinem un aluat omogen, gros, dar care curge inca, aluatul de galuste e gata.

Cand cartofii sunt aproape fierti, putem adauga si galustele. Inainte, trebuie sa ne asiguram ca in oala e suficienta apa, pentru ca si galustele sa aiba loc sa fiarba. Daca apa nu e cu un deget mai multa decat nivelul cartofilor mai adaugam apa si mai lasam sa fiarba cateva minute. Atunci cand adaugam galustele, apa trebuie sa fiarba.

Daca ingredientele de pe foc sunt gata si apa e suficienta, incepem sa formam galuste pe care le adaugam in oala. Pentru asta ne vom ajuta de o lingura, pe care o inmuiem in zeama din oala dupa care luam din aluatul de galuste cate putina compozitie pe care o adaugam in ala incet.

Pentru a se desprinde mai usor de pe lingura, aceasta trebuie umezita inainte de a forma fiecare galusca. Asa, aluatul se va desprinde mai usor.

Dupa ce toate galustele sunt formate si au fost asezate in oala, se lasa la fiert pentru inca cca 15 minute. Vei vedea ca, pe masura ce fierb, galustele cresc in volum. Dupa ce trec cele 15 minute poti sa scoti o galusca pe farfurie si sa verifici daca e bine fiarta. Daca inca nu a fiert suficient, mai lasa-le pentru cateva minute sau pana cand sunt numai bune de mancat.

Cand toate ingredientele au fiert, adauga pasta de rosii, amesteca bine si mai lasa totul sa mai dea un clocot. 

Daca vrei ca mancarea sa fie mai condimentata, poti adauga si putin piper. 

Apoi poti adauga frunzele de patrunjel, bine spalate si tataie marunt

Opreste focul. 

Gulasul nostru de porc, cu kaizer e gata.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!