Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Frigarui cu carne tocata si dovlecei, un fel de kebab pe bat. Chiftele pe frigaruie, o reteta simpla si rapida cu carne tocata si legume. Ingrediente si mod de preparare pentru frigarui cu carne de pasare.
De minune merge si un sos, langa aceste frigarui, iar daca vreti un pranz mai consistent, va recomand si o portie de cartofi prajiti sau copti.
Frigarui cu carne tocata si dovlecei |
- 500 g carne tocata de curcan
- 150 g dovlecei rasi
- 60 g pesmet
- 50 g parmezan ras
- 1 ou
- 1 lingura ulei
- sare dupa gust
- piper proaspat macinat (dupa gust)
Mod de preparare
Spalam dovleceii, ii stergem, le curatam coaja si ii dam prin razatoarea cu gauri mari.Punem carnea tocata de curcan intr-un vas, adaugam dovleceii rasi, pesmetul, parmezanul, oul, sare si piper dupa gust.*Daca dovleceii sunt foarte mari, este bine sa ii taiem pe lungime si sa le eliminam semintele. Acestea pot da un gust amar frigaruilor.
Framantam carnea pana cand obtinem o compozitie omogena (cca 2-3 minute)
Cu mainile usor unse cu ulei, formam chiftele de cca 70 g. Le infigem pe un bat de frigaruie si le dam o forma lunguiata.Incalzim gratarul foarte bine, il ungem cu putin ulei si adaugam frigaruile.
Le frigem cate 4-5 minute, pe foc mediu, apoi le scoatem pe o farfurie si le servim imediat.Daca va raman frigarui, sa stiti ca sunt foarte bune si reci. Manca-ti cu mustar cu hrean, dupa ce s-au racit, si cu o bucatica mica mica de lipie.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.