Sunteti in cautarea unui fel de mancare gustos si satios care sa mearga de minune cu vremea rece de afara! Va prezint tocanita irlandeza de post / vegetariana!
Tocanita irlandeza - de post / vegetariana |
- 3 cartofi medii, taiati
- 2 morcovi, taiati
- 2 ardei grasi, taiati
- 150 g ciuperci, taiate
- 1 ceapa aurie
- ¼ radacina de telina, feliata
- 3 catei de usturoi, maruntiti
- ½ ardei iute, maruntit
- 2 Linguri pasta de tomate
- 400 ml stoc de legume
- 2 lingurite ulei de masline
- 2 Linguri de faina
- oregano
- patrunjel proaspat
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Adauga usturoiul si ceapa maruntita.
Prajeste-le pana ceapa devine translucida si capata ceva culoare.Adauga 2 linguri de faina.
Amesteca bine si las-o la foc pentru 30 secunde.
Adauga in cratita si restul legumelor.Condimenteaza cu oregano, sare si piper negru proaspat macinat.
Prajeste legumele amestecandu-le ocazional pana prind culoare (5 - 7 min).Adauga 2 linguri de pasta de tomate.
Lasa pe foc timp de 1 min dupa care toarna stoc de legume.
Stocul trebuie sa acopere usor legumele.
Adu la fiert si redu focul.Toarna tocana in bol si presara cu partunjelul maruntit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.