Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Pregateste o cina rapida intr-un singur recipient si scapi de mormanul de vase de spalat. In plus, paprika si e gata de bagat la cuptor in maxim 20 de minute!
Pui paprika cu legume la cuptor |
8 pulpe inferioare de pui
2 linguri mustar Dijon
zeama unei lamai
2 lingurite paprika
4 linguri ulei de masline
1 kg cartofi albi mici
1 ceapa rosie
6 catei de usturoi
500 g rosii cherry
masline negre
cimbru
3 linguri patrunjel
sare
piper
Mod de preparare:
Combina mustarul cu sosul de lamaie, paprika, 2 linguri de ulei,
sare si piper, apoi pune pulpele spalate si curatate in marinada si
da-le la frigider.
Spala bine si taie cartofii in jumatati si ceapa
rosie in 8-10 bucati, apoi zdrobeste usturoiul in coaja cu latul
cutitului.
Intr-o tava termorezistenta pune cartofii, usturoiul, ceapa, sare si
piper si celelalte 2 linguri de ulei.
Amesteca bine cu mainile, presara
cimbrul, printre legume strecoara si pulpele de pui, iar marinada in
care a stat puiul toarn-o peste toate ingredientele.
Da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 35 de minute.
Adauga apoi si rosiile cherry si o mana de masline negre, si mai da
tava la cuptor pentru alte 25-30 de minute, pana cand carnea e rumena si
patrunsa, iar legumele sunt fragede.
Serveste puiul paprika cu patrunjel proaspat presarat deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.