O friptura gustoasa, savuroasa si plina de arome.
Se poate servi ca fel principal sau ca aperitiv!
Muschiulet de porc, umplut |
2 bucati muschiulet de porc
500 g carne tocata
300 g bacon feliat
1 ou
sare
piper
4 catei de usturoi
1 lingurita boia de ardei
Mod de preparare
Pentru inceput pregatim umplutura; lintr-un bol, amestecam carnea tocata cu oul, usturoiul maruntit, boia, sare si piper dupa gust .
Luam cate un muschiulet si cu un cutit, sectionam pe lungime fara sa-l taiem de tot, doar cat sa se deschida ca si o carte.
Asezam o folie alimentara deasupra si batem putin carnea, mai mult sa se intinda putin, nu trebue insistat prea tare ca fibrele sa nu se rupa.
Repartizam umplutura pe suprafata muschiuletu-lui si apoi adunam laturile si-l formam la loc, de data aceasta umplut.
Luam feliile de bacon si le asezam peste muschiulet, una langa alta, astfel incat sa-l acoperim in totalitate
.Procedam la fel si cu al doilea muschiulet.
Asezam bucatile intr-o tava, le stropip cu ulei, adaugam 1/2 pahar de apa, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor, la 180*C, pentru aprox.1h si jumatate.
Dupa 60' verificam daca mai este sau nu lichid in tava, daca e nevoie mai complectam cu putina apa si in ultimele 15 minute, indepartam folia si lasam friptura sa se rumeneasca frumos.
Se poate servi atat calda cat si rece.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.