Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Mereu caut retete noi cu cotlet de porc pentru ca se face repede si place tuturor. Datorita texturii incerc sa il gatesc astfel incat sa fie fraged si suculent.
Reteta de mai jos este una din preferatele mele, de cand am descoperit-o pe un blog malaiesian am si pus-o in aplicare.
Cotletul se prepara rapid si sosul cu o tenta dulce dar cu aroma de usturoi ste minunat.
Cotlet de porc în sos de miere și usturoi |
- 500g cotlet de porc
- 1 lingura ulei
- 2 linguri unt
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita patrunjel verde tocat
- sare
- piper
Pentru sos:
- 2 1/2 linguri miere
- 2 linguri apa calda
- 1/4 lingurita sare
- 1/2 lingurita otet de vin
- putin piper cayenne macinat
- 1/2 lingurita de boia afumata
Mod de preparare
Taiem cotletul felii mai subtiri, in caz ca nu l-ati cumparat gata feliat si-l condimentam bine pe o parte si pe alta cu sare si piper.
Amestecam intr-un bol toate ingredientele pentru sos.
Incalzim pe foc o tigaie antiadeziva ( ar fi ideal una de fonta) si adaugam uleiul si 1 lingura de unt.
Lasam sa se topeasca untul si adaugam feliile de cotlet.
Le prajim pe fiecare parte 3-4 minute pana devin usor rumene.
Tragem deoeparte feliile de carne in tigaie si intr-un parte prajim usor usturoiul tocat marunt.
Adaugam sosul de miere si gatim pana ce sosul scade si capata o consistenta usogroasa si incepe sa se coloreze spre maroniu atentie sa nu-l ardeti.
Oprim focul, presaram patrunjel verde peste carne si servim imediat.
Pofta buna!
Sfaturi:
Pentru o reusita sigura folositi o tigaie antiaderenta.
Folositi o combinatie de ulei vegetal si unt pentr a praji carnea.
Taiati usturoiul marunt cu un cutit bine ascutit, nu-l zdrobiti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.