Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cotlet de porc în sos de miere și usturoi

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Mereu caut retete noi cu cotlet de porc pentru ca se face repede si place tuturor. Datorita texturii incerc sa il gatesc astfel incat sa fie fraged si suculent.

Reteta de mai jos este una din preferatele mele, de cand am descoperit-o pe un blog malaiesian am si pus-o in aplicare.

Cotletul se prepara rapid si sosul cu o tenta dulce dar cu aroma de usturoi ste minunat.

Cotlet de porc în sos de miere și usturoi
Cotlet de porc în sos de miere și usturoi

Ingrediente:

  • 500g cotlet de porc
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri unt
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 2  1/2 linguri miere
  • 2 linguri apa calda
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita otet de vin
  • putin piper cayenne macinat
  • 1/2 lingurita de boia afumata

 Mod de preparare

Taiem cotletul felii mai subtiri, in caz ca nu l-ati cumparat gata feliat si-l condimentam bine pe o parte si pe alta cu sare si piper.

Amestecam intr-un bol toate ingredientele pentru sos.

Incalzim pe foc o tigaie antiadeziva ( ar fi ideal una de fonta) si adaugam uleiul si 1 lingura de unt. 

Lasam sa se topeasca untul si adaugam feliile de cotlet. 

Le prajim pe fiecare parte 3-4 minute pana devin usor rumene.

Tragem deoeparte feliile de carne in tigaie si intr-un parte prajim usor usturoiul tocat marunt. 

Adaugam sosul de miere si gatim pana ce sosul scade si capata o consistenta usogroasa si incepe sa se coloreze spre maroniu atentie sa nu-l ardeti.

Oprim focul, presaram patrunjel verde peste carne si servim imediat.

Pofta buna!

Sfaturi:

Pentru o reusita sigura folositi o tigaie antiaderenta.

Folositi o combinatie de ulei vegetal si unt pentr a praji carnea.

Taiati usturoiul marunt cu un cutit bine ascutit, nu-l zdrobiti.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!