Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Friptura de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi este una din cele mai bune fripturi de porc la cuptor.Friptura de porc
este frageda, suculenta, aromata si delicioasa. Sosul de rosii cu
usturoi este preferatul meu.
Friptura de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi
este friptura perfecta pentru weekend, ocazii speciale sau sarbatori.
Friptura de porc la cuptor aromata cu usturoi si sos de rosii, o friptura de porc suculenta si frageda.
Ingrediente:
Friptura de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi |
- 1 kg carne de porc
- 100 ml sos de rosii
- 1 buc capatana de usturoi mare
- 100 ml ulei
- 150 ml apa
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Curatam si pisam usturoiul cu ajutorul unei prese de usturoi sau il dam pe razatoarea mica. Punem putina sare peste usturoiul pisat si amestecam dupa care adaugam treptat uleiul ( ca si cand am prepara o maioneza). Adaugam
sosul de rosii, acesta poate fi inlocuit cu bulion sau rosii tocate. Urmeaza sa adaugam apa si avem sosul pregatit. Punem jumatate din
cantitatea de sos in tava pe care o vom folosi.
Asezam
carnea in tava si o condimentam cu sare si piper dupa gust.
Intoarcem
carnea si o condimentam si pe aceasta parte dupa care turnam sosul
ramas.
Coacerea:
Aperim
tava cu folie de aluminium sau cu un capac si o bagam in cuptorul
preincins la 200 C pentru 60 de minute dupa care indepartam folia,
coboram temperatura la 180 C si lasam carnea pentru inca 15 minute.
Servire:
- Friptura se serveste cu garnitura preferata sau cu o salata.
- Se poate servi si cu garnitura de fasole rosie,pilaf sau legume sotate.
- In cazul in care serviti friptura de porc cu cartofi prajiti va recomandam o salata cu rucola si rosii sau o salata de cruditati.
Am ajuns la sfarsitul retetei, sper sa o incercati.
Spor la treaba.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.