Prima data am mancat la nepoata mea si recomand cu toata increderea. Reteta...sa zic asa, am vazut-o pe un canal culinar chiar aseara.
Branza fondue cu usturoi copt |
- o cutie branza fondue
- o capatana usturoi
- 2-3 foi dafin
- 3-4 rosii uscate din conserva
- ulei masline
- sos soia
- oregano uscat
- sare cu condimente
- cateva felii paine
MOD DE PREPARARE:
Luam un vas termorezistent si presaram un pic ulei masline, cateva linguri sos soia. Taiem capatana de usturoi la un capat, aproape de margine, cu grija sa nu se desfaca. o asezam in vas, cu partea taiata in jos. O imbibam un pic in ulei si sos. Presaram sare cu condimente, inca putin ulei peste capatana de usturoi si asezam cateva foi dafin. Punem si cateva rosii uscate. Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor cam 20 - 25 minute, la foc mediu.
Branza o crestam cu un cutit, eu am crestat-o in cruce. O punem la cuptor, la foc iute pentru 15 minute. Cand se umfla un pic, inseamna ca este facuta. Punem si feliile de paine la cuptor cat sa se faca un pic crocante.
Ideal este sa o servim cu paine bagheta.
Dupa ce s-a copt usturoiul, indepartam folia si lasam un pic sa se raceasca. Presam usor capatana, astfel cateii de usturoi copt ies usor.
Scoatem branza de la cuptor. Servim cu paine si usturoi copt si condimentat.
Pura nebunie!
SFAT-URI
Este o branza care se serveste pregatita la cuptor. Este o branza care se topeste oarecum.
Este grozava, insa in combinatie cu usturoi copt.
Folositi paine bagheta, iese mai crocanta si e mai faina.
Este o branza care se gaseste destul de rar la noi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.