Foarte gustoase prepelitele,
foarte gustoasa si garnitura, daca aveti ocazia trebuie sa incercati! Prepelite la cuptor, cu cartofi si morcovi caramelizati
Mod de preparare
Pregatim prepelitele si le tamponam cu servete absorbante. Le taiem in doua,
pe toata lungimea pieptului.
Pentru a avea o culoare frumoasa le vom rumeni intai in tigaie. Incingem
uleiul apoi rumenim prepelitele la foc iute, atat cat sa se rumeneasca usor pe
fiecare parte.
Asezam prepelitele in tava, le stropim cu ulei de masline, adaugam sarea,
piperul si chilli proaspat rasnite. Punem in tava crengutele de rozmarin.
Adaugam apa si vinul, acoperim tava fie cu un capac, fie cu folie de aluminiu,
si dam la cuptor pentru circa 20 minute.
Garnitura
Cat stau preplitele la cuptor pregatim garnitura.
Curatam cartofii si ii taiem
in patru. Morcovii ii spalam si ii curatam. Punem cartofii si morcovii intr-un
vas, acoperim cu apa, adaugam sare si ii lasam sa fiarba, la foc mic.
Cand cartofii si morcovii sunt aproape fierti ii scoatem intr-o sita, ca sa
eliminam excesul de apa. Intr-o tigaie incingem untul si adaugam morcovii si
cartofii. Ii lasam pana cand incep sa se caramelizeze.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.