Rețeta de mai jos vă va convinge într-adevăr de faptul că puteți găti prepelițele în multe moduri, păstrând totodată gustul deosebit al cărnii. În special copiii vor fi încântați să aibă în față o friptură pe măsura lor, fragedă și aromată.
Prepelițe umplute |
6 carcase de prepeliță
6 felii de prosciutto
3 felii de pâine integrală
1 ceapă mică
zeama și coaja de la 1 lămâie
2 căței de usturoi
5 roșii semi-uscate
2 linguri ulei de măsline extravirgin
1-2 linguri de apă
sare și piper
Mod de preparăre
Încinge cuptorul la 180 de grade
Vei pune feliile de pâine la robotul de bucătărie, astfel încât să obții un fel de firimituri
Vei tăia cubulețe ceapa și vei toca usturoiul
Vei tăia mărunt și feliile de prosciutto
Vei pune într-un vas pâinea, ceapa, usturoiul, zeama și coaja de lămâie, prosciutto, uleiul de măsline, roșiile tăiate mărunt, sare și piper.
Le vei amesteca bine
În timp ce amesteci aceste ingrediente, nu uita să adaugi treptat și apa
Vei umple fiecare prepeliță cu amestecul obținut
Le vei securiza pe fiecare cu ajutorul unor scobitori
Vei pune într-o tavă ulei (cam 2,5 cm) și apoi vei așeza acolo prepelițele.
Le vei lăsa la copt cam 25 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.