Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Fie ca recunoastem sau nu, cartofii sunt cei mai des folositi in alimentatia noastra. Fie ca e vorba de un regim dietetic fie ca vin impanati cu fel de fel de fripturi care mai de care mai sofisticate acestia completeaza cu success ,, o masa copioasa”.
Azi v-am pregatit piure de cartofi cu praz si sunca (bacon).
Piure de cartofi cu praz si sunca afumata |
- 500 g cartofi albi
- 2 fire de praz
- 5-6 felii de sunca afumata
- 50 ml lapte
- 4 linguri smantana
- 1 pachet cascaval feliat
- 1 lingura unt
- sare, piper
Reteta este foarte usoara, timpul de coacere la cuptor este de 25 minute iar cu pregatirea prealabila nu veti pierde mai mult de 15 minute. Si acum hai la treba:
Mod de preparare
Fierbi cartofii curatati si cand sunt gata ii pasezi si-i amesteci cu laptele cald, smantana si praf de sare si piper. Asezi piureul intr-o forma unsa cu unt si il lasi deoparte.
Cureti prazul, il tai bucati de 15 cm lungime pe care le oparesti 10 minute in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-au inmuiat, le lasi sa se scurga.
Infasori fiecare bucata de praz intr-o felie de cascaval, apoi intr-o felie de sunca. Asezi toate bucatile de praz peste piureul din vas si le dai la cuptor pentru 25 de minute. Deasupra facultativ presarati putina verdeata
Fiindca orice mancare pe baza de praz este considerata olteneste, nu ratati si acesta reteta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.