Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Lahmacun - pizza turcească

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Lahmacun, sau pizza turcească, este o rețetă pe care trebuie să o încercați. O pizza complet diferită de cea cu care sunteți obișnuți, cu topping de carne tocată.

Dacă vă place bucătăria orientală și vreți să vă jucați cu aromele puțin, vă propunem să încercați Lahmacun. Este o mâncare spornică.

Lahmacun - pizza turcească
 Lahmacun - pizza turcească

Ingrediente 

Pentru aluat:
  • 250 ml apă călduță
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 linguriță sare
  • 2 lingurițe zahăr
  • 500 g făină
  • 50 ml ulei de măsline
Pentru umplutură:
  • 400 g carne tocată (vită sau vită și oaie)
  • 1 ceapă
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingură chimion
  • 1/2 lingură boia iute
  • 5 linguri pastă de tomate
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt
  • sare
  • piper
  • 1 vârf de linguriță de scorțișoară

Mod de preparare

Tocați mărunt ceapa și căliți-o până devine transarentă. Adăugați carnea tocată și căliți până când carnea își schimbă culoarea. Adăugați sare și piper și lăsați până când se evaporă lichidul din vas, amestecând din când în când.

Puneți pasta de tomate, chimionul și boiaua și lăsați pe foc, cu capac, cel puțin o jumătate de oră, sau până când carnea s-a gătit. La final, puneți scorțișoara și pătrunjel tocat (cam jumătate dintr-o legătură, restul păstrați pentru servire) și opriți focul.

Întindeți aluatul în foi foarte subțiri. Întindeți din amestecul de carne deasupra, uniform, în strat nu foarte gros.

Dați la cuptorul preîncălzit pentru 6-8 minute, la foc mare. Repetați procedura și cu celelalte foi de aluat și cu restul de carne. Serviți cu pătrunjel proaspăt tocat, din belșug, și cu zeamă de lămâie.

Poftă bună!













Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!