Cartofi la cuptor inveliti in bacon cu sunca si cascaval |
- 700 g cartofi feliati
- 500 g cascaval ras
- 240 g bacon sau pancetta
- 250 g sunca presata
- boia afumata
- dupa gust sare
- dupa gust piper
Mod de preparare: Asezam feliile de bacon sau pancetta incepand din centru tigaii spre exterior formand un Pastram 4-5 fasii de bacon pentru a le aseza la final. Asezam un strat de cartofi feliati dupa care ii condimentam cu sare, piper si boia afumat Venim
peste cu un strat de cascaval ras si acoperim cu felii de sunca
presata. Punem un alt strat de cartofi feliati pe care ii condimentam cu
sare, piper si boia afumata Acoperim cu un strat de cascaval ras dupa care punem sunca presata.
Cum se fac cei mai buni cartofi la cuptor
Acoperim cu feliile de bacon de la exterior spre centru.
Punem un castron peste dar puteti sa
folositi si un capac mai mic cat sa acopere centrul, il folosim ca
fasiile sa nu se deplaseze.
Ce cartofi merg la cuptor?
Sunt recomandate ambele tipuri de cartofi, si cei albi dar si cei rosii.
Cei albi insa sunt mai fainosi si se gatesc mai repede decat cei rosii.
Ce condimente se pun pe cartofi la cuptor?
Cartofii la cuptor se condimenteaza cu sare si piper.
Pentru aceasta reteta noi am folosit si boia afumata.
Merg foarte bine cu rozmarin, cimbru si chimion.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.