Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ghiveci de legume cu chiftelute

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Pentru ca suntem in sezon si pentru ca ne place foarte mult, am preparat azi o bunatate de ghiveci. Am folosit legume din gradina, asa ca sunt bio. Si bineinteles ca pentru sotia mea a trebuit sa prepar si leguma principala si anume ceva carne. Asa ca am asortat ghiveciul cu chiftelute.

Ghiveci de legume cu chiftelute

Ghiveci de legume cu chiftelute

Ingrediente:

4 cepe
3 ardei grasi
1 dovlecel
1 vanata
1 kg de rosii
1 lingurita de zahar
1 legatura mare de patrunjel verde
1 capatana de usturoi mica
sare si piper dupa gust.
50 ml ulei

Pentru chiftele

500 g carne tocata amestec
1 ou
1 felie de paine
2 catei de usturoi
1 ceapa mica
sare si piper dupa gust
1 lingura patrunjel tocat marunt
ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Curatati ceapa si taiati-o solzisori, ardeiul il taiati fideluta.

Puneti uleiul la incins intr-o cratita apoi adaugati ceapa si ardeiul, caliti bine pana cand se inmoaie.

Intre timp spalati vanata si dovlecelul si taiati-le cubulete.

Decojiti rosiile astfel: 

Puneti intr-o oala apa la fiert cu un pic de sare apoi intepati rosiile in varf cu un cutit. 

Cand apa a dat in clocot bagati rosiile in apa si lasati-le sa stea 1 minut. 

Puneti apa rece intr-un castron mai adanc. 

Scoateti rosiile din oala cu o paleta si bagatile direct in apa rece apoi lasati-le sa stea cateva minute. 

Decojiti rosiile si taiati-le cuburi.

Dupa ce s-a calit bine ceapa adaugati dovlecelul si vanata impreuna cu rosiile decojite si taiate marunt.

Presarati sare si piper si adaugati 1 cana de apa. 

Lasati sa fiarba ghiveciul 20 de minute la foc mediu amestecand cu o lingura de lemn din cand in cand sa nu se prinda de fund.

Dupa ce a fiert 20 de minute adaugati patrunjelul tocat marunt, usturoiul feliat si zaharul. 

Amestecati bine apoi lasati sa mai fiarba pana cand sunt gata legumele aproximativ 10 minute.

Cat timp fierbe ghiveciul preparti chiftelele astfel:

Puneti carnea intr-un bol impreuna cu oul, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, sare, piper, patrunjelul tocat, painea inmuiata si stoarsa. 

Amestecati bine toate ingredientele pana cand obtineti o pasta omogena.

Formati chiftelele apoi puneti o tigaie cu ulei pe foc mediu la incins. 

Cand s-a incins uleiul puneti chiftelele in tigaie si prejiti-le pe ambele parti. 

Scoateti chiftelele pe servetele de hartie.

Cand este gata si ghiveciul serviti-l alaturi de chiftele.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!