Din partea mea, poa’ sa dispara toate retetele culinare cu carne. Dar daca ii intrebi pe ai mei s-ar putea sa-ti raspunda ca asta ar fi o mare problema, Chiar daca sunt ei mari amatori de carne, carnivori cum ar veni, accepta fara prea mari rugaminti si mancare fara carne si incerc sa le-o ofer o data la 2-3 zile.
Dupa succesul pe care l-am avut, m-am gandit sa le fac o reeditare, de data aceasta sub forma de galuste, combinate cu un sos bun si aromat.
Garnitura galuste de cartofi in sos picant |
- 4 cartofi medii
- 50 g unt
- 50 g telemea
- 1 ou
- 2 linguri faina
- sare si piper
- 1 cana suc de rosii
- 1 ceapa mica
- 3 catei usturoi
- sare si piper
- oregano
- 100 g cascaval pentru tavalit galustele
- patrunjel verde pentru servit1 rMod de preparareCartofii se fierb in coaja in apa cu sare.Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata.Se pun intr-un castron si se paseaza cu untul moale.Piureul obtinut se amesteca impreuna cu oul, telemeaua rasa si faina.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Ceapa se toaca marunt, usturoiul se piseaza.Se amesteca si se toarna peste ele sucul de rosii.Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano si se omogenizeaza.Sosul obtinut se toarna intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei.Cu mainile umede se formeaza galustele din pasta obtinuta.Se tavalesc prin cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si se pun una langa alta peste sosul din tava.Se da tava la cuptor, la foc mediu pana se rumenesc.Se servesc calde presarate cu patrunjel verde tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.