Friptura de porc la cuptor este cred una dintre cele mai usoare preparate pe care le poti pregati indiferent de ocazie, de sarbatori sau un pranz in familie sau chiar si atunci cand esti in pana de idei si nu mai stii ce sa gatesti!
Ceafa de porc la cuptor cu legume, friptura de porc |
Ingrediente
Mod de preparare
Preincalzim cuptorul la 200°C, cuptor electric, program ventilatie
Legumele spalate si curatate le taiem felii mai groaseAsezam carnea de porc in tava termorezistent cu capac, legumele feliate se pun pe langa carne, le condimentam cu putina sare, stropim ceafa de porc cu ulei, punem boabele de piper, frunza de dafin si boabele de coriandru, acoperim tava cu capac si o introducem la cuptor pentru 1 ora
Dupa 1 ora, reducem temperatura cuptorului la 180°C, luam capacul, intoarcem carnea in tava si o mai lasam 20-30 min, timp in care stropim friptura de cateva ori cu zeama din tava, ca sa se rumeneasca frumos.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.