Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciorbă cu ciuperci pleurotus. Ciorbă falsă de burtă

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Este o ciorbă pe care cu siguranță o vei îndrăgi și vei reuși să mulțumești pe toată lumea.

Ciorbă cu ciuperci pleurotus. Ciorbă falsă de burtă

Ciorbă cu ciuperci pleurotus. Ciorbă falsă de burtă


Ingrediente
  • 200 g costiță afumată
  • 2 cepe
  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 1 lingură ulei
  • sare, piper, cimbru
  • 1 ardei roșu
  • 1 morcov mediu ras
  • 4 gălbenușuri proaspete
  • 300 g smântână (min. 20% grăsime)
  • 4-5 căței usturoi

 Mod de preparare 

Se curăță cepele și cățeii de usturoi, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie cubulețe și se călesc în tigaie, cu ceapa și usturoiul. Se spală roșiile, se taie cubulețe și se călesc, de asemenea, cu celelalte legume, la foc mic.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se dau pe răzătoarea mare și apoi se călesc în tigaie, la foc mic, peste celelalte legume, până ce se înmoaie.

Între timp se pune o oală cu 3 litri de apă rece la fiert și când legumele sunt bine pătrunse se adaugă în oală, să fiarbă, la foc mediu.

Cât timp legumele fierb se pregătesc ciupercile. Se spală bine în câteva ape și apoi se taie fâșii, atât pălăriuțele, cât și piciorușele și se adaugă în oala cu legume, după ce au fiert două-trei clocote.

Se mai lasă ciorba la fiert încă două-trei clocote și între timp se alege, se spală și se toacă fin frunzele de pătrunjel.

Se amestecă smântâna cu două gălbenușuri și apoi se adaugă în această compoziție câte un polonic din ciorba care fierbe, până ce ajunge la temperatura din oală.

Când smântâna cu gălbenușurile au ajuns să aibă cam aceeași temperatură ca ciorba, se toarnă în oală și se mai lasă să fiarbă, dar la foc moderat, pentru încă 5-6 minute.

Se condimentează cu sare și piper, după gust și după încă 2-3 minute se ia oala de pe aragaz.

Se presară pătrunjel tocat și se acoperă oala cu un capac, iar după 10-15 minute de ”odihnă”, ciorbița se poate servi.

Pentru zilelel de post în care este restricţionat consumul de carne, gospodinele au inventat una din cele mai gustoase ciorbe. Reţeta are la bază morcovi, ciuperci, borş şi smântână şi se prepară rapid. Ştiri pe aceeaşi temă Conopidă pane cu usturoi, ideală în zilele de post Ingrediente: 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1,5 l apă 300 g ciuperci 2 linguri orez 500 ml borş sare si piper 1 legătură leuştean smântână vegetală, opţional Mod de preparare: Cureţi legumele, mai puţin ciupercile, le speli, le pui în apă şi le aşezi pe foc. Separat, cureţi şi speli ciupercile şi le feliezi. Când legumele sunt fierte, strecori zeama în altă oală şi o pui din nou pe foc. Când dă în clocot, adaugi ciupercile şi le laşi la fiert, până se înmoaie. Speli orezul în câteva ape şi îl adaugi. După 20 de minute, torni borşul clocotit, apoi potriveşti cu sare şi piper. Mai laşi să dea în câteva clocote, pui leuşteanul tocat şi stingi focul. Poftă bună!

Citeste mai mult: adev.ro/pjcm0p
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!