Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Cartofi dulci umpluți cu carne, în stil mexican. Încearcă și tu să pregătești această mâncare senzațional de gustoasă, cartofi dulci umpluți cu carne tocată condimentată în stil mexican, servită cu sos de avocado și chips de tortilla!
Cartofi dulci umpluți cu carne, în stil mexican |
- 3 bucăți cartofi dulci (250 de grame/bucată)
- 300 de grame de carne de vită, tocată
- 1 ceapă de mărime medie (80 de grame)
- 2 căței de usturoi
- 1 linguri de ulei de măsline
- 150 de grame de roșii cuburi, în suc propriu
- 1 linguriță de paprika dulce sau iute
- ¼ linguriță de fulgi de ardei iute
- ¼ linguriță de oregano uscat
- ¼ linguriță de chimen măcinat
- 1 linguriță de sare
- ½ linguriță de piper negru măcinat
- 30 de grame de smântână acrișoară
- 100 de grame de brânză cheddar, rasă pe răzătoarea cu găuri mari
- 3 linguri cu vârf de sos de avocado (opțional)
- 15 bucăți de chips de tortilla (opțional)
- 1 legătură de coriandru verde
Mod de preparare
Coacerea cartofilor
1. Porniți cuptorul și setați-l la 200°C. Spălați foarte bine cartofii dulci și zvântați-i. Așezați cartofii dulci într- tavă. Înțepați-i cu o furculiță și coaceți-i la o înălțime medie timp de 45-50 de minute, până când furculița intră cu ușurință în ei, devenind foarte moi.
Observație:
dacă vă grăbiți foarte tare, puteți coace cartofi dulci la cuptorul cu microunde!
Înțepați-i cu furculița și gătiți-i 5 minute la putere maximă. Dacă după acest timp nu sunt gata, puteți crește timpul de gătire cu câte 30 de secunde, verificând după fiecare nouă tură, până sunt foarte moi în interior. Întregul procedeu este descris pas cu pas pe delish.com.
Pregătirea umpluturii
2. Tocați ceapa și usturoiul (sau zdrobiți-l).
3. Încingeți pe foc mediu-iute o tigaie mai adâncă. Adăugați uleiul de măsline și imediat carnea tocată, toată deodată. Amestecați continuu, cu o spatulă solidă sau o lingură de lemn. Desfaceți eventualele cocoloașe de carne, care au tendința să se formeze. Gătiți pe foc mediu-iute 4-5 minute, să se evapore și din lichidul pe care-l lasă carnea.
4. Când nu se mai văd deloc urme de carne crudă, adăugați ceapa și usturoiul. Amestecați bine, apoi acoperiți cu capacul. Reduceți focul și gătiți la foc mic, sub capac, 5-6 minute. Verificați frecvent, să nu se prindă.
5. Adăugați roșiile, cu tot cu sucul lor, apoi 150 de ml. de apă fierbinte. Amestecați și aduceți la fierbere, apoi adăugați toate condimentele. Omogenizați, acoperiți cu capacul și gătiți timp de 20-25 de minute, menținând focul la mic. În final, trageți tigaia deoparte de pe foc.
Umplere cartofi
6. Când cartofii dulci sunt gata, scoateți tava din cuptor și despicați pe lungime fiecare cartof. Miezul trebuie să fie moale și pufos. Presărați în fiecare cartof dulce copt câte 1 lingură din brânza cheddar rasă, apoi împărțiți în mod egal, în fiecare, umplutura de carne tocată. Adăugați câte puțină smântână pe fiecare cartof, apoi presărați pe deasupra brânza cheddar rămasă. Garnisiți cu coriandru proaspăt (sau nu, dacă nu îl tolerați).
Servire
Serviți acești cartofi dulci umpluți cât sunt calzi, cu chips de tortilla și sos de avocado. Preparatul e foarte cremos iar acele chipsuri crocante au adus textură în farfurie iar sosul de avocado cu coriandru proaspăt și limetă a înviorat mâncarea într-un mod absolut delicios.
Sigur, după preferința fiecăruia, acești cartofi dulci umpluți se pot servi cu o simplă salată sau în alte combinații. Sunt nemaipomenit de gustoși și plini de prospețime.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.