Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
O nebunie de gusturi! Reteta de astazi, cartofii se
pregatesc simplu si prin o metoda foarte interesanta. Obtii un deliciu
la final de iti lingi degetele! Cartofi picurati cu slanina si bacon la cuptor, acelasi gust ca la iarba verde dar facuti in casa.Cartofi picurati cu slanina si bacon la cuptor
- cartofi curatati, spalati si feliati
- bacon sau pancetta
- slanina de pe burta porcului sunculita sau slanina simpla
- usturoi
- boia
- usturoi granulat
- patrunjel
- oregano
- sare
- piper negru macinat
- ulei
MOD DE PREPARARE
Pune o oala cu apa la foc in care sa adaugi 2 lingurite de sare.Pune cartofii cand apa incepe sa fiarba. Lasa cartofii la fiert pentru 4-5 minute.Treci la pregatirea amestecului de condimente si pune o lingurita de sare, piper negru macinat, boia, usturoi granulat, oregano si aproximativ 50 ml ulei.Amesteca totul iar dupa expirarea timpului de fierbere intoarce-te la cartofi si stinge focul.Transfera cartofii in tava pe care o vei folosi.Toarna uleiul condimentat peste si amesteca.Slanina si bacon
Nota
Cartofii se fierb pentru 4-5 minute pentru ca noi am folosit cartofi albi. In cazul in care folositi cartofi rosii, va trebui sa-i lasati la fiert aproximativ 7-8 minute.
Cum se servesc
Cartofii la cuptor picurati cu slanina se servesc cu salata preferata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.