Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
O nebunie de gusturi! Reteta de astazi, cartofii se pregatesc simplu si prin o metoda foarte interesanta. Obtii un deliciu la final de iti lingi degetele! Cartofi picurati cu slanina si bacon la cuptor, acelasi gust ca la iarba verde dar facuti in casa.
![]() |
Cartofi picurati cu slanina si bacon la cuptor |
- cartofi curatati, spalati si feliati
- bacon sau pancetta
- slanina de pe burta porcului sunculita sau slanina simpla
- usturoi
- boia
- usturoi granulat
- patrunjel
- oregano
- sare
- piper negru macinat
- ulei
MOD DE PREPARARE
Pune o oala cu apa la foc in care sa adaugi 2 lingurite de sare.Pune cartofii cand apa incepe sa fiarba. Lasa cartofii la fiert pentru 4-5 minute.Treci la pregatirea amestecului de condimente si pune o lingurita de sare, piper negru macinat, boia, usturoi granulat, oregano si aproximativ 50 ml ulei.Amesteca totul iar dupa expirarea timpului de fierbere intoarce-te la cartofi si stinge focul.Transfera cartofii in tava pe care o vei folosi.Toarna uleiul condimentat peste si amesteca.Slanina si bacon
Nota
Cartofii se fierb pentru 4-5 minute pentru ca noi am folosit cartofi albi. In cazul in care folositi cartofi rosii, va trebui sa-i lasati la fiert aproximativ 7-8 minute.
Cum se servesc
Cartofii la cuptor picurati cu slanina se servesc cu salata preferata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.