Această rețetă tradițională are multe variante în funcție de regiune, dar este îndrăgită peste tot și era nelipsită de la mesele festive de sărbători de acum un veac. Poate fi preparată exclusiv din carne de porc, sau se pot adăuga organe și carne de pui, curcan sau vițel.
Ruladă din carne tocată și mușchiuleț în prapur |
- 250 gr de carne și organe tocate cu barda (deci nu foarte mărunt)
- 2-3 bucăți de mușchiuleț de porc, de dimensiuni mici
- 1 bucată de prapur de porc
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 ceapă albă, pe care o tai mărunt și o călești în ulei
- 2-3 căței de usturoi mărunt pisați
- condimente după gust: sare, piper, boia dulce de ardei, cimbru, nucșoară
Mod de preparare
Pune bucata de prapur într-un vas cu apă și oțet, timp de o oră, apoi scurge-o bine și întinde-o pe o planșetă de lemn.
Pune peste ea carnea tocată, pe care ai condimentat-o așa cum îți place, și la care ai adăugat ceapa călită și usturoiul pisat.
Întinde bine carnea tocată pe toată suprafața prapurei și pune apoi mușchiuleții, pe care i-ai împletit ca pe cosițe.
Rulează prapurul, strânge capetele la interior și prinde rulada cu sfoară.
Pune rulada într-o tavă de copt, unge cu ulei, adaugă condimente și pune-o în cuptor pentru o perioadă de 3 ore.
Ca să se coacă uniform, rotește din când în când rulada și unge-o cu uleiul scurs în tavă.
Vei obține o specialitate românească delicioasă, pe care s-o savurezi cu garnitură de castraveți murați în saramură.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.