Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ruladă din carne tocată și mușchiuleț în prapur

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Această rețetă tradițională are multe variante în funcție de regiune, dar este îndrăgită peste tot și era nelipsită de la mesele festive de sărbători de acum un veac. Poate fi preparată exclusiv din carne de porc, sau se pot adăuga organe și carne de pui, curcan sau vițel.

Ruladă din carne tocată și mușchiuleț în prapur

Ruladă din carne tocată și mușchiuleț în prapur

Ingrediente

  • 250 gr de carne și organe tocate cu barda  (deci nu foarte mărunt)
  • 2-3 bucăți de mușchiuleț de porc, de dimensiuni mici 
  • 1 bucată de prapur de porc
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapă albă, pe care o tai mărunt și o călești în ulei  
  • 2-3 căței de usturoi mărunt pisați
  • condimente după gust: sare, piper, boia dulce de ardei, cimbru, nucșoară

Mod de preparare

Pune bucata de prapur într-un vas cu apă și oțet, timp de o oră, apoi scurge-o bine și întinde-o pe o planșetă de lemn. 

Pune peste ea carnea tocată, pe care ai condimentat-o așa cum îți place, și la care ai adăugat ceapa călită și usturoiul pisat.

Întinde bine carnea tocată pe toată suprafața prapurei și pune apoi mușchiuleții, pe care i-ai împletit ca pe cosițe. 

Rulează prapurul, strânge capetele la interior și prinde rulada cu sfoară. 

Pune rulada într-o tavă de copt, unge cu ulei, adaugă condimente și pune-o în cuptor pentru o perioadă de 3 ore. 

Ca să se coacă uniform, rotește din când în când rulada și unge-o cu uleiul scurs în tavă. 

Vei obține o specialitate românească delicioasă, pe care s-o savurezi cu garnitură de castraveți murați în saramură. 

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!