Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Budinca de orez cu cascaval

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Budinca de orez cu cascaval pe care v-o prezint acum ne-a incantat inca de la prima degustare! Am facut-o reteta de baza, ca o masa vegetariana, urmand ca fiecare sa o „asorteze” cu ceea ce-i place mai mult!

La noi, s-a „topit” rapid…dar nu sunt absolut deloc surprinsa.

Budinca de orez cu cascaval

Budinca de orez cu cascaval

Ingrediente:
  • 300 g orez rotund
  • 1 litru apa
  • sare dupa gust
  • 220-250 g cascaval ras
  • 3 oua mari
  • 100 g smantana acra (fermentata)
  • 25 g unt, pentru uns tava

Mod de preparare:

Incepeti prin a incalzi cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Ungeti apoi cu unt (25 g) un vas de ceramica (sau jena).

Spalati orezul in doua ape; puneti-l apoi la fiert impreuna cu apa (1 litru) si sare, dupa gust. Amestecati din cand in cand, in primele minute, iar catre sfarsitul fierberii mai des. Focul sa fie domol!

Se lasa pana cand orezul absoarbe toata apa, dupa care se lasa sa se racoreasca:

Orezul va fi afanat, „cremos”.

Separat, intr-un bol, bateti ouale cu putina sare, cu smantana si cascavalul ras pe razatoarea mare:

La final, inglobati orezul in amestecul de cascaval si amestecati totul foarte bine.

Compozitia rezultata se rastoarna in forma unsa cu unt si se niveleaza cat mai uniform:

Lasati budinca la copt cca. 35 de minute sau pana cand se rumeneste frumos:

Apoi. am feliat-o fierbinte.

Desi e foarte buna si rece.

A iesit grozav de buna! Sper s-o incercati cat de curand!

Sfat: 

Puteti coace budinca si intr-o forma de chec sau in forme individuale, daca o veti servi intr-un cadru mai festiv!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!