Budinca de orez cu cascaval pe care v-o prezint acum ne-a incantat inca de la prima degustare! Am facut-o reteta de baza, ca o masa vegetariana, urmand ca fiecare sa o „asorteze” cu ceea ce-i place mai mult!
La noi, s-a „topit” rapid…dar nu sunt absolut deloc surprinsa.
Budinca de orez cu cascaval |
- 300 g orez rotund
- 1 litru apa
- sare dupa gust
- 220-250 g cascaval ras
- 3 oua mari
- 100 g smantana acra (fermentata)
- 25 g unt, pentru uns tava
Mod de preparare:
Incepeti prin a incalzi cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Ungeti apoi cu unt (25 g) un vas de ceramica (sau jena).
Spalati orezul in doua ape; puneti-l apoi la fiert impreuna cu apa (1 litru) si sare, dupa gust. Amestecati din cand in cand, in primele minute, iar catre sfarsitul fierberii mai des. Focul sa fie domol!
Se lasa pana cand orezul absoarbe toata apa, dupa care se lasa sa se racoreasca:
Orezul va fi afanat, „cremos”.
Separat, intr-un bol, bateti ouale cu putina sare, cu smantana si cascavalul ras pe razatoarea mare:
La final, inglobati orezul in amestecul de cascaval si amestecati totul foarte bine.
Compozitia rezultata se rastoarna in forma unsa cu unt si se niveleaza cat mai uniform:
Lasati budinca la copt cca. 35 de minute sau pana cand se rumeneste frumos:
Apoi. am feliat-o fierbinte.
Desi e foarte buna si rece.
A iesit grozav de buna! Sper s-o incercati cat de curand!
Sfat:
Puteti coace budinca si intr-o forma de chec sau in forme individuale, daca o veti servi intr-un cadru mai festiv!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.