Cartoful este, de când lumea, leguma de bază în alimentația românilor. Orice preparat care are ca ingredient cartoful este gustos, sățios și ușor de pregătit!
Rețete delicioase cu cartofi |
Ingrediente: Cartofi umpluți cu telemea
4
cartofi potriviți,
200 g unt,
100 g telemea de oaie,
150 g caşcaval,
1/2 linguriță verdeaţă uscată (cimbru),
sare, dupa gust
piper, după gust.
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se pun în folie de aluminiu, apoi în tavă, și se dau la copt cuptorul încins, aproximativ o oră.
Între timp, untul se pune într-un castron şi se freacă până devine spumă.
Se condimentează după gust cu sare şi piper şi se aromatizează cu verdeaţă uscată.
Se pune pe o folie din aluminiu şi se mulează în formă de baton.
Se lasă apoi o oră, la rece, să se întărească.
Cartofii copţi se taie în două şi se presară cu telemea rasă şi caşcaval ras.
Se pune apoi câte o bucată din untul aromat deasupra, să
se topească încet.
Turtițe din cartofi
Ingrediente: Turtițe din cartofi
4-5 cartofi potriviți,
un gălbenuș de ou,
mărar verde,
sare,
o lingură de legume deshidratate fără sare,
amestec de condimente uscate,
1 ardei gras verde,
1 ardei kapia roșu,
1 ceapă roșie,
ulei de măsline,
cașcaval ras.
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă, în apă cu sare, dar să nu-i fierbeți prea mult, apoi se scurg și se lasă să se răcească și se dau prin răzătoarea mare.
Cartofii răzuiți se amestecă cu o lingură de ulei de măsline, sare, gălbenușul de ou, se condimentează și se adaugă și o linguriță de legume deshidratate, se presară și mărar fin tocat, apoi se fac 3 turtițe, modelate cu mâna, și se coc 20 timp de minute într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Când turtițele încep să se rumenească se scot, se presară deasupra un pic de cașcaval ras, și se mai dau 5 minute pentru gratinare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.