Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Rețete delicioase cu cartofi

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Cartoful este, de când lumea, leguma de bază în alimentația românilor. Orice preparat care are ca ingredient cartoful este gustos, sățios și ușor de pregătit!

Rețete delicioase cu cartofi

Rețete delicioase cu cartofi

Cartofi umpluți cu telemea

Cartofi umpluți cu telemea
Cartofi umpluți cu telemea
Ingrediente:  

4 cartofi potriviți,

200 g unt, 

100 g telemea de oaie, 

150 g caşcaval, 

1/2 linguriță verdeaţă uscată (cimbru), 

sare, dupa gust

piper, după gust.

Mod de preparare: 

Cartofii se spală şi se pun în folie de aluminiu, apoi în tavă, și se dau la copt cuptorul încins, aproximativ o oră. 

Între timp, untul se pune într-un castron şi se freacă până devine spumă. 

Se condimentează după gust cu sare şi piper şi se aromatizează cu verdeaţă uscată. 

Se pune pe o folie din aluminiu şi se mulează în formă de baton. 

Se lasă apoi o oră, la rece, să se întărească.

Cartofii copţi se taie în două şi se presară cu telemea rasă şi caşcaval ras. 

Se pune apoi câte o bucată din untul aromat deasupra, să se topească încet.

Turtițe din cartofi

Turtițe din cartofi
Turtițe din cartofi
Ingrediente: 

4-5 cartofi potriviți, 

un gălbenuș de ou, 

mărar verde, 

sare, 

o lingură de legume deshidratate fără sare, 

amestec de condimente uscate, 

1 ardei gras verde

1 ardei kapia roșu, 

1 ceapă roșie, 

ulei de măsline, 

cașcaval ras.

Mod de preparare: 

Se fierb cartofii în coajă, în apă cu sare, dar să nu-i fierbeți  prea mult, apoi se scurg și se lasă să se răcească și se dau prin răzătoarea mare. 

Cartofii răzuiți se amestecă cu o lingură de ulei de măsline, sare, gălbenușul de ou, se condimentează și se adaugă și o linguriță de legume deshidratate, se presară și mărar fin tocat, apoi se fac 3 turtițe, modelate cu mâna, și se coc 20 timp de minute într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. 

Când turtițele încep să se rumenească se scot, se presară deasupra un pic de cașcaval ras, și se mai dau 5 minute pentru gratinare.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!