Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pui la cuptor cu scobitori

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Pui la cuptor aromat, o reteta de pui la cuptor intepat cu scobitori pentru a obtine cea mai suculenta si frageda carnita servita cu garnitura de cartofi la cuptor cu usturoi. Un mod de preparare simplu si inedit, asa cum nu ai mai pregatit puiul la cuptor.

La aceasta reteta, elementul inedit consta in folosirea scobitorilor. Si nu vorbim despre cateva bucati, ci de 70-80 de scobitori. Asta depinde de marimea puiului. Pui la cuptor suculent, fraged si deosebit de aromat. Reteta de pui la cuptor cu care obtii rezultate perfecte.

Pui la cuptor cu scobitori

Pui la cuptor cu scobitori


    Ingrediente:

  • 1 buc pui 1.2 kg
  • 1 kg cartofi fierti
  • 2-3 linguri iaurt gras
  • 1 lingura pasta de ardei sau gogosar
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingura sare
  • usturoi
  • ulei de masline
  • patrunjel
  • scobitori

Mod de preparare:

Inteapa puiul cu scobitori pe intreaga suprafata, de la pulpe pana la aripi.
 Tot cu scobitori va trebui sa securizezi aripile si pulpele.
 Odata ce ai terminat de intepat puiul transfera-l intr-o oala.
 Toarna apa rece pana la nivelul puiului si adauga o lingurita de sare.
 Lasa oala la foc mediu pentru 15 minute de la primul clocot.
 Scoate puiul din oala dupa expirarea timpului si indeparteaza scobitorile.
 Pregatirea sosului:  Amesteca iaurtul cu pasta de gogosar sau ardei, boiaua dulce, cea iute, o lingurita de sare si 4 lingurite cu ulei de masline.

Subtiaza sosul obtinut cu un polonic de apa in care a fiert puiul. 

Pune putin ulei de masline in tava pe care o vei folosi.

Unge puiul cu sosul pe toata suprafata cu ajutorul unei pensule. 

Intoarce-l si pe cealalta parte si pune sos si in interiorul puiului.

 Pregatirea cartofului:

Pune cartofii fierti de jur imprejur. 

Adauga si cateii de usturoi. 

Subtiaza sosul ramas (cam doua linguri) cu 2 linguri de supa si pune-l peste cartofi. 

Adauga un fir subtire de ulei de masline si baga tava in cuptorul preincalzit la 190 pentru aproximativ 1 ora.

Servirea:

Scoate puiul de cuptor, pune putin patrunjel peste cartofi si puiul la cuptor se poate servi. 

Nota:

Sper sa incerci aceasta reteta, multumesc mult pentru vizita.

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!