Pui la cuptor aromat, o reteta de pui la cuptor intepat cu scobitori pentru a obtine cea mai suculenta si frageda carnita servita cu garnitura de cartofi la cuptor cu usturoi. Un mod de preparare simplu si inedit, asa cum nu ai mai pregatit puiul la cuptor.
La aceasta reteta, elementul inedit consta in folosirea scobitorilor.
Si nu vorbim despre cateva bucati, ci de 70-80 de scobitori. Asta
depinde de marimea puiului. Pui la cuptor suculent, fraged si deosebit de aromat. Reteta de pui la cuptor cu care obtii rezultate perfecte.Pui la cuptor cu scobitori
- 1 buc pui 1.2 kg
- 1 kg cartofi fierti
- 2-3 linguri iaurt gras
- 1 lingura pasta de ardei sau gogosar
- 1 lingurita boia iute
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingura sare
- usturoi
- ulei de masline
- patrunjel
- scobitori
Mod de preparare:
Subtiaza sosul obtinut cu un polonic de apa in care a fiert puiul.
Pune putin ulei de masline in tava pe care o vei folosi.
Unge puiul cu sosul pe toata suprafata cu ajutorul unei pensule.
Intoarce-l si pe cealalta parte si pune sos si in interiorul puiului.
Pregatirea cartofului:
Pune cartofii fierti de jur imprejur.
Adauga si cateii de usturoi.
Subtiaza sosul ramas (cam doua linguri) cu 2 linguri de supa si pune-l peste cartofi.
Adauga un fir subtire de ulei de masline si baga tava in cuptorul preincalzit la 190 pentru aproximativ 1 ora.
Servirea:
Scoate puiul de cuptor, pune putin patrunjel peste cartofi si puiul la cuptor se poate servi.
Nota:
Sper sa incerci aceasta reteta, multumesc mult pentru vizita.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.