Ardelenii deobicei consumă lângă tocănițe și
piure, compot de prune sau vișine, în loc de murături. Am savurat an de
an gogoșari umpluți cu struguri, m-am gândit de ce să nu încerc să
marinez, doar struguri și nu struguri albi și roșii.
Vă asigur că sunt minunați, dulci-acrișori și aromați!
Struguri marinati |
- Struguri roșii cca. 1500 g,
- Mărar uscat,
- Hrean 2 rădăcini,
- Oțet din vin 300 ml,
- Apă 1000 ml,
- Sare de mare 2 linguri,
- Zahăr brun 2 linguri,
- Semințe de muștar câte 1 linguriță ptr fiecare borcan,
- Mix de piper (negru, rosu, alb, verde, coriandru) câte 1 linguriță ptr fiecare borcan,
- Foaie de dafin, câte 1 bucată micuță, ptr fiecare borcan
- Boabe de ienupăr, câte 1 boabă ptr fiecare borcan,
- Boabe de enibahar, câte 1 boabă ptr fiecare borcan,
- Cuișoare, câte 1 boabă ptr fiecare borcan.
MOD DE PREPARARE
Strugurii se spală, se dezbobesc, adică se aleg bob cu bob de pe ciorchine.
În borcanele curățate și sterilizate, se așează bețe de mărar uscat, fâșii de hrean și mix de semințe.
Se umplu borcanele cu boabe de struguri, puțin mai îndesate, că se mai lasă, după ce se adaugă lichidul.
Oțetul, apa, sarea și zahărul se pun la fiert, după ce lichidul dă în clocot se lasă cca. 10 minute la fiert, la foc mediu.
Lichidul se toarnă fierbinte peste boabele de struguri din borcan, se mai pun două fâșii de hrean, boabele de ienupăr, enibahar, cuișoare și se închid ermetic, apoi se lasă la dunst uscat până a doua zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.