Eiii, dilema ciorba sau supa, continuă! Așa că am rămas la zamă, ca la noi în Ardeal! Una dintre retete de suflet
Zama de pastai, aita |
- Păstăi (fasole galbenă proaspătă) cca. 1000 g
- Ceapă galbenă 2 bucăti
- Usturoi 1 căpățână
- Ardei gras 1 bucată
- Morcovi 2 bucăti
- Boia de ardei dulce 1 lingură
- Pătrunjel ½ legătură
- Mărar verde 1 legătură
- Ulei de floarea soarelui 50 ml
- Sare de mare
- Piper proaspăt măcinat
MOD DE PREPARARE
Păstăile se curăță la capete și se rup în trei bucăți.
Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă.
După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt.
Între timp se curătă morcovii, se tăie mărunt și se adaugă la ciorbă și se adaugă păstăile curățate și mărunțite.
După primul clocot, se asezonează de sare, se adaugă verdeturile tocate mărunt, boiaua de ardei dulce, usturoiul curățat și zdrobit, apoi se lasă la fiert la foc moderat cca. 20 de minute.
După ce s-a oprit focul se presară pătrunjel tocat mărunt după gustul fiecăruia.
Spor şi poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.