Daca iti plac pastele italienesti, probeaza in propria bucatarie si aceasta reteta de spaghete milaneze cu sos de rosii.
Spaghetele milaneze |
- 400 g macaroane,
- 100 g parmezan sau svaiter,
- 100 g sunca afumata,
- 100 g ciuperci,
- 25 g unt proaspat,
- sare.
Pentru sos de rosii:
- 500 g rosii,
- o lingurita zahar,
- unt proaspat (cat o nuca),
- sare.
Mod de preparare:
Se fierb 3 litri apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, se da drumul spaghetelor, rupte sau nu in bucati, dupa dorinta.
Indata ce incep din nou sa fiarba se dau la o parte, pe foc mai mic si se tin sa clocoteasca incet.
Se limpezesc cu apa fierbinte si se scurg.
Se adauga o lingura de unt proaspat si cateva linguri de parmezan sau svariter.
Se amesteca usor cu furculita, ca sa nu se sfarame.
Separat se taie marunt cateva felii de sunca afumata si cateva ciuperci fierte.
Se pun intr-un sos de rosii, fiecare cu putina zeama de carne.
Se face un sos de rosii cu zahar, sare, putin unt. Se spala cateva rosii frumoase, se rup bucati si se pun sa fiarba; se trec prin sita, se adauga sarea, zaharul, untul si frunza de telina.
Se lasa sa mai fiarba pana se ingroasa cat trebuie.
Se amesteca totul cu spaghetele, se tine fierbinte pe foc, fara sa mai fiarba.
Mod de servire:
Inainte de a servi, se mai adauga cateva bucatele de unt proaspat. Se serveste foarte fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.