Dintre toate tipurile de paste, acestea imi plac cel mai mult. Le-am pregatit cu ciuperci, sunca si sos alb de branza si smantana. Noua ne plac mult astfel preparate.
Fettuccine cu sos alb si ciuperci |
- 400 gr paste fettuccine
- 300 gr ciuperci
- 150 gr sunca presata
- 1 cub branza uscata
- 2 galbenusuri
- 400 gr smantana
- sare cu condimente
- ulei masline
- 2-3 catei usturoi zdrobiti
MOD DE PREPARARE
Spalam ciupercile si le taiem felii. Sunca o taiem fasii.
Punem o tigaie la incins, cateva linguri de ulei si aruncam ciupercile feliate. Dam la foc iute ca sa se rumeneasca, daca dam la foc mic, lasa apa si se inmoaie. Adaugam fasiile de sunca si doi catei de usturoi zdrobiti. Lasam focul un pic mai mic si lasam la rumenit.
Intre timp, punem pastele la fiert in apa, cu un varf de cutit de sare, timp de 7-8 minute.
Intr-un castron faramitam cubul de branza si adaugam galbenusurile. Amestecam rapid, adaugam smantana si punem sosul peste compozitia de ciuperci. Mai lasam pe foc aproximativ 5 - 6 minute, apoi dam deoparte.
Scurgem pastele, asezam cate o portie in fiecare farfurie si punem peste ele sos cu ciuperci si sunca. Presaram un pic de sare de mare cu condimente si servim.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.