Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Sunt sigur ca o sa vi se pare ciudat acest fel de preparat, dar va garantez ca este unul foarte bun si satios. De ce sa ne limitam doar la preparatele clasice cu fasole rosie, a venit timpul sa iesim din tipare sis a incercam ceva nou.
Combinatia este dupa parerea mea una foarte reusita. Daca lasam deoparte din compozitie prosciutto putem folosi acest preparat ca si garnitura alaturi de o friptura de ciolan, sau o friptura de porc sau de pui.
O alta reteta cu fasole rosie care este si printre preferatele mele este Fasole Rosie cu Kaizer. Va recomand sa rasfoiti si aceasta reteta, sigur o sa va fie pe plac.
Fasole rosie cu cascaval la cuptor |
1 cutie conserva Fasole Rosie boabe
1 cutie conserva rosii intregi
3 linguri ulei
1 ardei gras
1 ceapa
3 catei usturoi
cateva felii de prosciutto,kaizer, carnati
fulgi de chili
sare,piper dupa gust
cascaval sau mozzarella
Mod de preparare
Conserva de fasole se scurge si se spala sub jet de apa si se lasa apoi la scurs. Rosiile din conserva se taie cubulete. Ceapa, ardeiul, usturoiul se taie marunt. Prosciutto se taie fasii (putem folosi si carnati, kaizer ).
Intr-un vas punem uleiul la incins si calim ceapa impreuna cu
usturoiul si ardeiul grasp ret 1-2 minute dupa care adaugam rosiile
taiate si fasolea rosie scursa. Condimentam cu sare, piper si fulgi de
chili si lasam sa fiarba 10-15 minute. Adaugam putin patrunjel verde
taiat marunt.
Punem aceasta compozitie in forme individuale unse cu unt in prealabil si deasupra punem cascaval razuit din abundenta.
Formele se pun in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15 -20 minute pana deasupra cascavalul se topeste si prinde o crusta aurie. Se scoate din cuptor se presara cu patrunjel verde si se serveste fierbinte cu muraturi sau diferite salate.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.