Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Covridog – Hotdog de casă

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html  

Covridog – reteta de crenvursti in aluat. O reteta simpla de cornuri cu cremvursti, cu aluat pufos, potrivite pentru o gustare sau pentru pachetelul copiilor. Crenvurstii puteti sa-i faceti si acasa.

Covridog – Hotdog de casă
Covridog – Hotdog de casă

Ingrediente:

Crenvursti 12 buc (14 cm lungime)
Faina 500 g
Unt topit 50 g
Zahar 25 g
Drojdie proaspătă 25 g
Ou 1 buc
Ulei vegetal 10-15 ml
Bicarbonat de sodiu 30 g
Sare mare
Seminte susan
Seminte mac

 Mod de preparare

Intr-un castron mare puneti 300 ml apa calduta, 25 g de zahar si 25 g drojdie proaspata, sfaramata bine. Amestecati cu un tel pentru ca ingredientele sa se dizolve.

Adaugati 50 g unt topit si răcit (la temperatura camerei), 500 g de faina si o linguriță de sare. Amestecați cu mana pana se încorporează alimentele.

Puneti faina pe blatul de lucru si transferați coca din castron.

Framantati bine cu mana aproximativ 10 minute. Adaugati faina de oricate ori este nevoie daca aluatul se lipeste de masa. Trebuie sa obtineti un aluat elastic si nelipicios.

Puneti aluatul intr-un castron mare si adaugati 15 ml ulei. Aranjati cu mainile astfel incat aluatul sa fie acoperit cu ulei pe toate partile.
Acoperiti castronul cu folie de plastic. Lasati o ora la crescut.

Impartiti aluatul in 12 parti egale.

Din fiecare parte formati cu mainile câte un bastonas de aproximativ 60 cm lungime.

Ștergeți bine crenvurstii de umezeala si condens cu un prosop de bucatarie de hârtie. Luați fiecare crenvursti si pornind dintr-un capăt, rulați peste el bastonasul de aluat. Asigurati capetele aluatului prin presare. Daca nu sunt inchise bine, capetele se vor desface cel mai repede.

Fierbeti 2,5 l apa, opriți focul si adăugați 30 g de bicarbonat de sodiu. Amestecați. Opăriți fiecare covridog pentru 5-10 secunde.

Transferati covridogii pe tava de cuptor tapetata cu hârtie de copt. Nu trebuie sa fie inghesuiti. Bateți bine un ou si ungeți cu o pensula de bucătărie.

Presarati sare, seminte de susan sau de mac.

Bagati tava la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 20 de minute sau pana când s-au rumenit frumos.

Cand sunt gata lasati sa se raceasca putin. Serviti cu ketchup sau mustar.

Consumati cu moderatie!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!