Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Verdețurile de primăvară sunt o sursă infinită de idei pentru preparatele tale cu pui. Este simplu să mănânci gustos și sănătos cât timp faci combinații echilibrate de ingrediente. Oferă-i organismului tău alimente variate.
Mâncare de pui cu verdețuri, ciuperci și smântână |
1
Mod de preparare
Spală 1 piept de pui fără os și piele și 1 caserolă de pulpe superioare de pui cu os și piele și pune carnea la fiert într-o oală încăpătoare, cu sare după gust.
După ce a fiert, rumenește carnea într-o tigaie cu 3 linguri de ulei de măsline.
Curăță 300 g de ciuperci de coajă și taie-le felii.Scoate carnea din tigaie și adaugă 50 g unt și ciupercile tăiate.
Spală și curăță de codițe 2 legături de lobodă, 1 legătură de ștevie și 100 g spanac.Toacă verdețurile pe care le-ai spălat și adaugă-le în tigaie, lângă ciuperci, și amestecă.
Într-o oală pune 2 mâini de urzici la fiert și lasă-le să dea în clocot 2-3 minute.Scoate-le și lasă-le la scurs, după care adaugă-le în tigaie.
Într-o tigaie separată topește 50 g unt și călește 2 căței de usturoi.Adaugă 300-400 ml smântână pentru gătit, sare și piper după gust și 100 g parmezan.Amestecă pentru a omogeniza compoziția.
După ce compoziția de smântână și parmezan a devenit moale, adaugă bucățile de pui și legumele călite (ciupercile, loboda, spanacul și urzicile) și amestecă.
Mâncarea de pui cu verdețuri, ciuperci și smântână este gata de savurat.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.