Muschiulet in foietaj si bacon, o friptura festiva, reteta pas cu pas. Astazi incerc sa va prezint un fel de mancare pentru o duminica in familie si de ce nu, chiar si pentru un pranz festiv. Este vorba de muschiulet de porc invelit in bacon si foietaj..
Muschiulet in foietaj si bacon |
- 1 buc muschiulet de porc,
- 400g foietaj,
- 100 g bacon feliat,
- sare,
- piper,
- cimbru,
- 1 galbenus de ou,
- 1-2 linguri ulei
Mod de preparare
Scoatem muschiul din frigider, cu o ora inainte sa il gatim, il fasonam ( il curatam de grasime si de membranele acelea sidefate), il stergem cu prosoape de hartie .
Il condimentam cu sare , piper si cimbru. Tragem muschiul la tigaie, pe toate partile, in 2 linguri ulei incins.
Il scoatem pe o tava si il lasam sa se racoreasca un pic.
Pregatim foietajul care a fost dezghetat lent in frigider: Il intindem usor cu un sucitor si il taiem in asa fel incat sa putem inveli muschiuletul.
Se imbraca muschiuletul in foietaj
Dupa ce s a racit un pic, imbracam muschiuletul, mai intai in feliile subtiri de bacon si apoi in foietaj.
Ungem cu galbenus de ou diluat cu o
lingura de lapte, il asezam intr o tava tapetata cu hartie de copt si
coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana se rumeneste frumos..
Serviti cu piure de pastarnac si mix de salata verde.
Va multumesc pentru rabdare si atentia acordata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.