Va suna prietenii la usa? Sau v-au anuntat ca vin in 2 ore? Pe locuri fiti gata, start. Un dulce rapid si deloc pretentios care este si de post. Da, stiu, este cu foietaj, dar ce sa facem daca ne grabim si vrem de post?
RULOURI CU GEM SI NUCA |
1 aluat de foietaj (de 400 g am avut)
cca 250-300 g gem
cca 150 g nuca
Mod de preparare:
Dezghetam aluatul la temperatura camerei.
Amestecam gemul cu nuca macinata fin.
Intindem amestecul peste aluat, lasam la un capat cca
2-3 cm aluat fara umplutura pentru a sta lipit ruloul dupa copt.
Rulam cu atentie, strans, spre partea de aluat cu ramasa 2-3 cm fara umplutura.
Impachetam ruloul obtinut in plasticul in care a fost aluatul congelat si dam la congelator pt cca o ora, sa se intareasca, pentru a putea taia rulourile rotunde
(daca va grabiti tare, sariti peste etapa asta, taiati cu un cutit f bine ascutit).
Taiem felii de cca 2 degete grosime. Daca se mai deformeaza cand taiati, remodelati in tava.
Punem rulourile in tava cu hartie de copt si dam la cuptorul bine incins pt cc 15-20 min.
Putem pudra cu zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.