Mălaiul dulce este un desert care cucerește prin simplitatea sa. Vestea bună este că se prepară foarte ușor.
Îl poți servi, în variantă clasică, simplă, sau îi poți adăuga o notă mai modernă, punând lângă feliile de mălai dulce și un topping de ciocolată, un sos de zmeură sau poate smântână dulce.
Mălai dulce (Male) |
- 150 g Mălai
- 50 g Griș
- 3 ouă mari
- 450 g iaurt foarte gras
- 50 ml lapte
- 100 ml ulei
- 2 lingurițe de praf de copt
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- 150 g de zahăr tos
Mod de preparare
Pasul 1
Scoate din dulap un castron încăpător și amestecă în el mălaiul, grișul și praful de copt.
Separă apoi albușurile de gălbenușuri. Într-un bol, pune gălbenușurile, zahărul tos și iaurtul, apoi amestecă ingredientele cu ajutorul unui mixer. Treptat, vei adăuga atât uleiul, cât și laptele.
Pasul 2
După ce ai omogenizat ingredientele, înlocuiește mixerul cu un tel și încorporează și compoziția obținută la pasul 1, cea formată din mălai, griș și praftul de copt. Amestecă bine-bine, până când ingredientele s-au unit perfect într-o compoziție fină.
Separat, ia un alt vas și bate albușurile spumă. Mai apoi, încorporează spuma în compoziția de mai sus, însă treptat, astfel încât să-i conferi aluatului o textură aerată.
Pasul 3
Acum, nu-ți mai rămâne decât să dai mălaiul dulce la copt. Pentru asta, ia o tavă încăpătoare și tapeteaz-o cu hârtie de copt. Apoi, toarnă compoziția în ea, având grijă ca aceasta să se așeze în mod uniform în tavă.
Pasul 4
Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. În continuare, nu trebuie decât să ai răbdare ca mălaiul dulce să se coacă preț de 40 de minute. Verifică dacă prăjitura mălai dulce este bine coaptă cu ajutorul unei scobitori. A trecut testul? Perfect, acum o poți scoate cu grijă din cuptor.
Pasul 5
Lasă tava la răcit timp de câteva minute, pentru ca după aceea să
poți orna mălaiul dulce cu zahăr pudră, fructe, topping-uri sau diverse
sosuri care-ți sunt pe plac.
Vă dorim poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.