Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Plăcintă de pui la oală

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Dacă nu știi ce rețete să mai prepari cu pui, îți propunem să încerci această plăcintă delicioasă gătită în oală.

Plăcinta de pui la oală este o rețetă potrivită pentru orice vârstă.

Plăcintă de pui la oală
Plăcintă de pui la oală

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 60 de grame de unt la temperatura camerei
  • 120 de grame de Făina
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de sare
  • 50 de grame de smântână

Pentru umplutură:

  • 400 de grame de piept pui
  • 2 linguri de smântână
  • 1 ceapă mare
  • 1 linguriță de sare
  • 1 vârf de cuțit de piper
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare:

Într-un castron, amestecă făini, bicarbonatul de sodiu, sarea și untul moale până când obții o textură nisipoasă, dar echilibrată. Adaugă apoi smântâna și continuă să amesteci până la omogenizare. Pune alatul la frigider timp de 10 minute și între timp pregătește umplutura.

Taie pieptul de pui în cuburi mici și toacă mărunt ceapa. Călește totul în ulei timp de 4-5 minute, până când ceapa și carnea prind o culoare aurie. Oprește focul și adaugă sarea, piperul și cele 2 linguri de smântână, apoi amestecă bine.

Scoate aluatul de la frigider și împarte-l în două părți egale sau în multiplu de 2 dacă prepari și servești porții individuale – 4 pentru 2 vase, 6 pentru 3 vase, și așa mai departe.

Cu ajutorul unui sucitor, realizează foi de aproximativ 0,5 cm grosime. Pune o foaie de plăcintă, adaugă o parte din umplutură fără să ajungi prea sus aproape de marginea vasului, apoi închide totul, ca un capac, cu o a doua foaie de plăcintă.

Adaugă totul la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade celsius, după cum urmează:

  • timp de 60 de minute dacă gătești toată cantitatea într-o singură oală
  • timp de 40 de minute dacă gătești plăcinte mai mici, care se pătrund mai ușor

Când crusta devine aurie și la marginile vasului nu se mai observă lichid, preparatul este gata.

Poftă bună!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!