Dacă nu știi ce rețete să mai prepari cu pui, îți propunem să încerci
această plăcintă delicioasă gătită în oală.
Plăcinta de pui la oală este o rețetă potrivită pentru orice vârstă.
Plăcintă de pui la oală |
Pentru aluat:
- 60 de grame de unt la temperatura camerei
- 120 de grame de Făina
- ½ linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță de sare
- 50 de grame de smântână
Pentru umplutură:
- 400 de grame de piept pui
- 2 linguri de smântână
- 1 ceapă mare
- 1 linguriță de sare
- 1 vârf de cuțit de piper
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare:
Într-un castron, amestecă făini, bicarbonatul de sodiu, sarea și untul moale până când obții o textură nisipoasă, dar echilibrată. Adaugă apoi smântâna și continuă să amesteci până la omogenizare. Pune alatul la frigider timp de 10 minute și între timp pregătește umplutura.
Taie pieptul de pui în cuburi mici și toacă mărunt ceapa. Călește totul în ulei timp de 4-5 minute, până când ceapa și carnea prind o culoare aurie. Oprește focul și adaugă sarea, piperul și cele 2 linguri de smântână, apoi amestecă bine.
Scoate aluatul de la frigider și împarte-l în două părți egale sau în multiplu de 2 dacă prepari și servești porții individuale – 4 pentru 2 vase, 6 pentru 3 vase, și așa mai departe.
Cu ajutorul unui sucitor, realizează foi de aproximativ 0,5 cm grosime. Pune o foaie de plăcintă, adaugă o parte din umplutură fără să ajungi prea sus aproape de marginea vasului, apoi închide totul, ca un capac, cu o a doua foaie de plăcintă.
Adaugă totul la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade celsius, după cum urmează:
- timp de 60 de minute dacă gătești toată cantitatea într-o singură oală
- timp de 40 de minute dacă gătești plăcinte mai mici, care se pătrund mai ușor
Când crusta devine aurie și la marginile vasului nu se mai observă lichid, preparatul este gata.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.