De obicei, atunci cand nu prea ai timp sa gatesti sau esti in pana de idei, iti recomandam sa prepari carne de pui. Se gateste usor si de obicei este pe placul tuturor. Pentru astazi va recomandam o reteta care are o aroma deosebita – pulpe de pui cu ciuperci gatite la cuptor.
Pulpe de pui cu ciuperci la cuptor |
– 3 pulpe de pui
– 500 g ciuperci
– 6 morcovi
– 1 ceapa
– 1 legatura patrunjel
– 1 cana apa
– sare si piper negru macinat dupa gust
– boia dulce
Mod de preparare:
Se spala bine ciupercile, se curata si se taie cubulete. In cazul in care sunt mici-mici, le lasam intregi. La fel se procedeaza si cu ceapa si cu morcovii. Se spala pulpele de pui si se pun pe un servet de bucatarie sa se scurga de apa.
Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline si se caleste ceapa. Tot atunci se adauga si pulpele de pui condimentate cu sare, piper si boia, dar si morcovii taiati rondele. Separat, intr-o alta tigaie se pun la fiert ciupercile. Peste pulpe si morcovi se pune o cana de apa si se lasa sa fiarba.
Cand ciupercile sunt gata, se scurg de apa si se adauga peste pulpe. Se mai lasa sa fiarba impreuna, aproximativ 10 minute, dupa care se iau de pe foc. Se pun intr-un vas de sticla termorezistenta sau de lut si se mai dau pentru inca 10 minute la cuptor.
Inainte cu 2 minute de a le scoate, se adauga patrunjelul tocat marunt. Se servesc calde cu mamaliga.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.