Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Daca te-ai saturat de retetele cu cartofi pe care le tot repeti de ani de zile si ai vrea sa incerci ceva nou, cu care sa ii impresionezi si pe ceilalti, atunci te sfatuim sa incerci reteta de cartofi gratinati frantuzesti, care va deveni in scurt timp noua ta placere vinovata!
Gratin Dauphinoise: reteta clasica de cartofi frantuzesti gratinati |
- 1.5 kg de cartofi albi;
- 170 g de branza Gruyere, data pe razatoare;
- 350 ml de smantana lichida, cat mai grasa;
- sare si piper dupa gust;
- 4 catei de usturoi, curatati si zdrobiti;
- o legatura de cimbru proaspat;
- 30 g de unt;
- cascaval sau branza pentru topping (optional).
Mod de preparare:
Curata cartofii, spala-i si taie-i in felii cat poti de subtiri. Asaza-i in vasul de mai devreme, astfel incat sa se creeze straturi de cartofi si sa nu ramana prea mult spatiu liber. Asezoneaza-i cu sare si piper si presara pe fiecare strat o cantitate generoasa de branza Gruyere. Pe ultimul strat, presara cascavalul sau un tip de branza la alegere.
Pune smantana lichida, usturoiul si cimbrul intr-o tigaie sau o craticioara si da sosul in clocot pe foc mic. Scoate cimbrul din sos, apoi toarna-l pe acesta din urma peste cartofi. Pune peste cartofii gratinati niste unt si o portie extra de branza
sau cascaval, daca doresti. Pune-i la cuptor timp de o ora si jumatate
sau pana se inmoaie cartofii, iar stratul de la suprafata este auriu si
usor crocant. Serveste cartofii gratinati frantuzesti fierbinti, ca fel
principal sau ca garnitura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.