Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cinnamon rolls - rețeta originală de rulouri cu scorțișoară

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

Cinnamon rolls - rulouri cu scorțișoară mari, pufoase, moi și absolut delicioase. Glazură de cremă de brânză cu aromă de arțar sau vanilie care se topește în gură.

Nu le veți mai găti în alt mod odată ce ați încercat această rețetă, mai ales că puteți prepara compoziția din timp și o puteți păstra în congelator.
Cinnamon rolls - rețeta originală de rulouri cu scorțișoară

Cinnamon rolls - rețeta originală de rulouri cu scorțișoară

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 180 ml lapte cald (lapte integral sau 1,5% de preferat – la 45 grade C)
  • 2 1/4 lingurițe drojdie cu creștere rapidă sau activă
  • 50 de grame de zahăr granulat
  • 1 ou plus 1 galbenuș de ou, la temperatura camerei
  • 60 de grame unt, topit (sărat, dar se poate folosi și nesărat)
  • 360 de grame de făină pentru pâine
  • 3/4 linguriță sare

Pentru umplutură:

  • 130 de grame de zahăr brun închis (funcționează și zahărul brun deschis)
  • 1 1/2 linguri de scorțișoară
  • 60 grame unt
  • 120 ml smântână (se va turna peste rulourile crescute)

Pentru glazură:

  • 120 grame cremă de brânză
  • 3 linguri de unt
  • 90 grame zahăr pudră
  • 1/2 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare

Lapte cald la aproximativ 45 de grade Celsius. Se transferă laptele cald în bolul unui mixer electric și se adaugă drojdia, zahărul, oul, gălbenușul de ou și untul topit. Se amestecă până se omogenizează. Apoi se încorporează făina și sarea și se amestecă până când începe să se formeze un aluat.

Se frământă aluatul, cu ajutorul unui mixer, la viteză medie timp de 8 minute. Aluatul trebuie să se formeze într-o minge și să fie ușor lipicios. Dacă este prea lipicios (adică se lipește de fundul mixerului, se mai adaugă 2 linguri de făină). Dacă nu folosiți un mixer electric, puteți frământa aluatul cu mâinile timp de 8-10 minute, pe o suprafață presărată cu făină.

Transferați aluatul într-un castron bine uns cu ulei, acoperiți cu folie de plastic și un prosop cald. Lăsați aluatul să crească timp de 1 oră până la 1,5 ore sau până când își dublează volumul. Acest lucru poate dura mai mult sau mai puțin, în funcție de umiditatea și temperatura din încăpere.

După ce și-a dublat volumul, transferați aluatul pe o suprafață bine presărată cu făină și întindeți-l. Întindeți unt înmuiat peste aluat, lăsând o margine de 1 cm.

Într-un castron mic, amestecați zahărul brun și scorțișoara. Folosiți-vă mâinile pentru a presăra amestecul peste aluatul uns cu unt, apoi frecați amestecul de zahăr brun în unt.

Rulați strâns aluatul și așezați-l cu marginea în jos, asigurându-vă că sigilați marginile aluatului cât de bine puteți. Probabil va trebui să tăiați capetele cu aproximativ 2 cm, deoarece acestea nu vor fi atât de pline de zahăr de scorțișoară pe cât ne-am dori să fie.

Tăiați în bucăți de 3 cm cu un cuțit zimțat sau cu ață dentară. Ar trebui să obțineți 9 bucăți mari.

Pune rulourile cu scorțișoară într-o tavă unsă cu ulei. Tapetați tava și cu hârtie de copt, în cazul în care umplutura ajunge să se scurgă.

Acoperiți cu folie de plastic și un prosop cald și lăsați din nou să crească timp de 30-45 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

Încălziți smântâna doar până când nu mai este foarte rece. Îndepărtați folia de plastic și prosopul și, odată ce rulourile au crescut, turnați smântâna peste ele, lăsând-o să se scurgă peste și în jurul rulourilor.

Coaceți rulourile cu scorțișoară timp de 20-25 de minute sau până când devin ușor maronii pe margini. Nu se coc foarte mult, astfel încât să rămână moi la mijloc, de aceea le vrem doar ușor aurii.

Coaceți la 190 de grade timp de 20-22 de minute, până când rulourile sunt ușor aurii. Timpul va varia în funcție de cât de mari sunt rulourile, de tipul de tavă, cât de strâns sunt rulate etc. Poate dura până la 25-27 de minute. Verificați rulourile la 20 de minute. Dacă devin prea rumenite, acoperiți lejer cu folie pentru timpul de coacere rămas.

Lăsați-le să se răcească timp de 5-10 minute înainte de a adăuga glazura. 

Pentru a face glazura: 

În vasul unui mixer electric, combinati crema de brânză, untul, zahărul pudră și extractul de vanilie. Bateți până când compoziția devine omogenă și pufoasă. Se intinde peste rulouri și se servește imediat. 

Poftă bună!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!